Gálfi Dalma bejutott a legjobb 32 közé a US Openen

2022. augusztus 31. – 23:04

Másolás

Vágólapra másolva

Gálfi Dalma sima győzelemmel bejutott a harmadik fordulóba a US Open női versenyében, miután két játszmában, 6:4, 6:0-ra legyőzte a brit Harriet Dartot.

A világranglista 91. helyén álló magyar teniszező hétfőn pályafutása első győzelmét szerezte meg a US Open felnőtt mezőnyében a spanyol Nurria Parrizas-Diaz (62.) ellen, a második fordulóban pedig azzal a brit Harriet Darttal (88.) találkozott, aki a nyitókörben a tizedik helyen kiemelt orosz Darja Kaszatkinát búcsúztatta.

Gálfi remekül kezdte a mérkőzést, 4:0-ra elhúzott, és dupla brékelőnyéből egyet megőrizve 34 perc alatt előnybe került. A második játszma még az előzőnél is simábban alakult: a 24 éves magyar teniszező adogatóként szinte alig veszített pontot, és mivel háromszor is elvette ellenfele szervajátékát, sima sikerrel, kevesebb mint egy óra alatt jutott tovább.

Gálfi Dalma a US Open második fordulójában 2022. augusztus 31-én, New Yorkban – Fotó: Julian Finney / Getty Images via AFP
Gálfi Dalma a US Open második fordulójában 2022. augusztus 31-én, New Yorkban – Fotó: Julian Finney / Getty Images via AFP

Gálfi – aki pályafutása során először jutott el a harmadik fordulóig, vagyis a legjobb 32 közé Grand Slam-tornán – a következő körben a 18. helyen kiemelt, az idei Roland Garroson negyeddöntős orosz Veronyika Kugyermetovával találkozik.

(MTI)

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!