Megint életet menthetett a fejvédő bukókeret, ezúttal az F3-ban

2022. augusztus 27. – 13:30

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy balesettel tért vissza a nyári szünetről az F1 egyik kísérősorozata, a Forma–3-as bajnokság, amelynek spái sprintfutamán Zane Maloney és Oliver Goethe ütközése borzolta a kedélyeket.

A futamot az első körökben biztonsági autóval kellett lassítani egy ütközés után, majd jött egy nagyjából félórás leállás Maloney és Goethe hatalmas balesete után. A két pilóta autója összeért a pályán, majd mindketten a gumifal felé sodródtak a sóderágyon át. A 3-as rajtszámmal versenyző barbadosi Zane Maloney érte el előbb a gumifalat, de olyan szerencsétlen szögben és sebességben csapódott annak, hogy felborult az autója. Épp ekkor rohant bele a mögötte érkező monacói Goethe.

A két autó összeérésekor szerephez jutott a fejvédő bukókeret is, Maloney kocsijának hátulja legalábbis alaposan összetört a bukókeret mögött, és mivel Goethe pont szemből érkezett a meg- és felfordult autóhoz, amit meg is dobott, jó eséllyel mindkét pilóta szempontjából jól jött a biztonsági elem.

Az F3-as futamot Oliver Bearman nyerte, a mezőny egyetlen magyarja, Tóth László a 23. lett

Ez elmúlt időszakban több komolyabb baleset is történt, amiknél újra főszerepbe került az F1-ben 2018-ban bevezetett biztonsági elem. Silverstone-ban, a Brit Nagydíjon például ez tartotta távol a kínai Csou Kuan-jü sisakját az aszfalttól, miután a versenyautója bukókeretének teteje megadta magát a fejetetőn csúszás közben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől