Nem érintkezhet a kapitány a legjobb magyar öttusázóval, Gulyás Michelle-lel

2022. augusztus 17. – 19:54

frissítve

Nem érintkezhet a kapitány a legjobb magyar öttusázóval, Gulyás Michelle-lel
Gulyás Michelle a párizsi olimpia egyik esélyese – Fotó: Huszti István/Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Az újpesti öttusázók egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a kairói világbajnokságon, Gulyás Michelle második, Szép Balázs harmadik lett. A szakosztály vezetője, Tibolya Péter azt nyilatkozta a Telexnek, hogy nem hajlandó együtt dolgozni a női szakág kapitányával, Kállai Ákossal.

Visszaidézzük az augusztus 5-i nyilatkozatának legfontosabb gondolatait: „Azt vallom, ha van eredmény, akkor lehet megszólalni. Gulyás Michelle minden versenyen dobogós volt idén, ahol elindult, de azt nehezen tolerálom,

hogy az egyik edzőtáborból sírva hívott fel, mert a kapitány megsértette.

Most telt be a pohár. A kapitányi probléma az elmúlt hat évünket végigkísérte, ezt nem kezeltük, hanem csak a szőnyeg alá besöpörtük. A mondás, hogy a fejétől bűzlik a hal, nálunk is helytálló. Tőle támogatást nem kaptunk, a klubedzéseket nem látogatta. Mi egy támogató, nem gáncsoskodó közeget szeretnénk” – mondta Tibolya.

A hazai szövetség elnöke, Simicskó István szerdán délután három órára hívta össze az elnökséget, hogy megvitassák ezt a kérdést, vagy ahogy ők fogalmaztak, a markáns konfliktust.

Tibolya az ülés után arról számolt be lapunknak, hogy két érdemi dolog történt a közel háromórás tanácskozáson. Örült annak, hogy felállítanak egy vizsgálóbizottságot, ami alaposan áttekinti a sportág ügyeit a szeptemberi székesfehérvári Európa-bajnokság után. Ennek tagjai: Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok, a szövetség általános alelnöke, Vidoven Árpád és Andrási Péter alelnökök, valamint Beke Zsuzsa elnökségi tag.

„Remélem, hogy ez a bizottság érdemi munkát végez, és kiderül, hogy a kapitány távol tartotta magát a munkától, és a végén mindenki oda kerül, ahová való. Gulyás és Kállai pedig nem érintkezhet egymással, a felkészülés a klubban zajlik majd, ahogy eddig is történt” – magyarázta Tibolya.

A szövetség közleményben tudatta, hogy a bizottság előreláthatólag november 30-ig javaslatot tesz az elnökségnek. A cél az, hogy a következő szezont mindenki zökkenőmentesen kezdhesse.

A sportág legnagyobb tehetségét, a Londonban született 21 éves Gulyás Michelle-t ebben a cikkben mutattuk be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!