Öttusa-vb: Gulyás Michelle ezüst-, a magyar női csapat bronzérmes lett

2022. július 31. – 06:53

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Michelle ezüstérmet nyert a nők versenyében az alexandriai öttusa-világbajnokságon, a Gulyás, Simon Sarolta, Guzi Blanka összeállítású magyar csapat pedig a harmadik helyen végzett – írja az MTI. Az egyéni döntő másik magyar résztvevője, Simon 16. lett, míg Guzinak az elődöntős eredménye számított bele a magyar együttes pontszámába.

Egyéniben az olasz Elena Micheli győzött, míg harmadikként a török Ilke Özyüksel futott a célba. A csapatversenyben a britek bizonyultak a legjobbnak, mögöttük a dél-koreaiak lettek a másodikak.

A 70 fős női mezőny szerdán a selejtezővel kezdett, onnan 36-an léptek tovább. A pénteki elődöntőben két 18-as csoportban zajlottak a küzdelmek, a magyar négyesből ketten jutottak a fináléba.

Vívásban Simon 22 ellenfelét legyőzte és csak 13-tól kapott ki, ennek köszönhetően a döntőt az 1-3. pozícióból kezdte. Gulyás 20 győzelemmel és 15 vereséggel zárt, ezzel a finálé rajtjánál 5-6. volt. A lovaspályán Gulyás hibátlanul ment végig, Simon egy akadályt húzott le. A bónuszvívásban mindkét magyar egy győzelmet aratott, azaz két pluszpontot szerzett. A 200 méteres úszásban Gulyás 2:12.74 perccel a harmadik leggyorsabb volt, Simon pedig 2:24.59-cel 17. lett ebben a számban.

A négy lövősorozattal megszakított 5x600 méteres futást a Gulyás harmadik, Simon a kilencedik pozícióból kezdhette, előbbi hátránya 18 másodperc volt az éllovas Michelivel szemben, és öt a francia Elodie Clouvel mögött. Gulyás már az első lövészetből másodikként jött ki az állásból, majd mindegyiknél közelebb került az élen futó olaszhoz, akit az utolsó körben utol is ért, a hajrát azonban ellenfele bírta jobban. Ezzel a tavaly, a kairói vb-n nyert bronzérme után ezúttal ezüstöt érdemelt ki a 21 éves magyar versenyző, akiről itt olvashatja nagyobb, idén májusban készült cikkünket.

A vb-n ezzel négyre nőtt a magyar érmek száma: korábban a férfiak mezőnyében Szép Balázs a 3. helyen végzett – a győztestől mindössze 7, a másodiktól 5 ponttal elmaradva –, míg a magyar válogatott ezüstérmet szerzett, 12 pontos hátránnyal a világbajnok franciák mögött. Vasárnap a vegyes váltóval zárul a világbajnokság.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!