Hosszú Katinka: Ott motoszkál a fejemben az olimpia

2022. augusztus 10. – 16:44

frissítve

Hosszú Katinka: Ott motoszkál a fejemben az olimpia
Hosszú Katinka már Rómában várja a rajtot – Fotó: Czeglédi Zsolt

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön kezdődik Rómában az úszó-Európa-bajnokság, nem fedett medencében, hanem nyitottban, a Foro Italicóban fognak úszni. Mindjárt az első napon lehetnek magyar érmek. Hosszú Katinka a 4x200-as gyorsváltóban lesz ott a csapatban, aki kifejezetten szereti nyitottban versenyezni.

„Amennyire hat hét alatt lehetséges, felkészültem. Hat hét rövid idő ahhoz, hogy csodát tegyek, de nagyon remélem, hogy azt a szintet, meg talán egy kicsivel jobbat el tudok érni, mint júniusban a világbajnokságon”

– nyilatkozott szerdán Hosszú a közmédiának, aki világversenyeken (olimpián, vb-n, Eb-n) eddig 96 érmet szerzett. Hosszú Budapesten a legjobb európaiként lett 400 vegyesen negyedik. 200 vegyesen úgy lett hetedik, hogy csak egy európai volt előtte. A vb után azt mondta a Telexnek, hogy dolgozik azon, hogy leporolja az Iron Ladyt.

A 33 éves úszó elmondta, ez az esztendő kissé nosztalgikusra sikeredett, kezdve a hazai rendezésű világbajnoksággal, most pedig következik Róma, ahol az első világbajnoki aranyát nyerte. „Jönnek vissza a szebbnél szebb emlékek. Igaz, az akkori társak közül már csak Verrasztó Dávid és Jakabos Zsuzsanna van itt, a reptéren, amikor vártuk a csomagokat, beszélgettünk is arról, hogy a fiatalok már külön vannak. Az év végén pedig jön a rövidpályás világbajnokság Melbourne-ben, 2007-ben ott voltam először világbajnokságon” – fűzte hozzá.

A 15-szörös Európa-bajnok, aki a napokban 2024-ig meghosszabbította szerződését az Arena sportszergyártó céggel, az MTI-nek elmondta: „Amikor arról beszéltem, hogy

száz érem a cél, nem mondtam, hogy utána visszavonulok, nyitva van még ez a kapu. Egyébként csak két év van az olimpiáig és persze mozgatja a fantáziámat, de akkor nagyon keményen bele kellene állni ebbe a két évbe.

Ott motoszkál a fejemben, hiszen ez egy utolsó lehetőség lenne, beleférhetne, de ezt még nem döntöttem el.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!