Hosszú Katinka negyedik 400 vegyesen az úszó-vb-n

2022. június 25. – 19:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti úszó-világbajnokság zárónapján egyedül Hosszú Katinka jutott be a döntőbe. Hosszú a 400 vegyes címvédője, mi több, ötször tudta megnyerni ezt a legkeményebbnek tartott számot. Most győzelmi esélye nem volt, mert a 15 éves kanadai Summer McIntosh kereken három másodperccel volt gyorsabb nála a szombat délelőtti elődöntőben.

Hosszú egyedüli európaiként került be a döntőbe, miután Mihályvári-Farkas Viktória kilencedik lett. Hosszú vigasztalta őt, amikor kiszálltak a vízből.

Hosszú a kettes pályáról indult, ötödiknek fordult a pillangó után, McIntosh és Grimes a világcsúcs részidőn belül voltak. A hát után ezt a pozíciót megtartotta, noha úgy látszott, hogy akár előbb is fordulhat. 250-nél Hosszú a harmadik helyre zárkózott fel, de 300-nál visszaesett az ötödik helyre. A gyorson mindent beleadott, feljött a negyedik helyre, de a bronzra nem volt reális esélye. McIntosh simán nyert 4:32,04-gyel, junior világcsúccsal, Hosszú 4:37,89-vel állította meg az órát.

„Izgalmas verseny volt, 2010 óta először fordult elő, hogy nem hallgattam zenét, mert hallgatni akartam a közönség hangját és erejét. Tök jó lett volna a bronz, tudtam, hogy Emmát kell megelőzni érte, majdnem egy másodperccel jobb volt most. Nem rossz ez a negyedik hely, megküzdöttem érte. Az augusztusi Eb-re jó előjel”

– nyilatkozott Hosszú.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!