Michelisz a fordított rajtrácsos futamban bízhat a botrány utáni WTCR-hétvégén

2022. augusztus 6. – 16:04

Másolás

Vágólapra másolva

Botrányos felvezetéssel indult a túraautó-világkupa (WTCR) második franciaországi, elzászi versenyhétvégéje, miután a 17 fős mezőnyből 5 autót indító Cyan Racing jelezte, a nem elég biztonságos gumiabroncsok miatt visszalépnek a bajnokságtól a szezon közepén.

A 17-ről 12 fősre olvadt mezőny azt jelentette, hogy a szombati időmérő első harmada majdnem teljesen tét nélkül zajlott, hiszen a 12 pilótából mind a 12 továbbjutott függetlenül attól, hogy milyen eredményt ért el a pályán. Egyedül annak lett volna jelentősége, ha valaki nagyon jó köridőt ér el az első 20 percben, mert ez beleszámított volna az időmérőn osztott pontokba, de végül gyorsul kiderült, hogy ezzel sem kell számolni.

A biztos továbbjutás után a második szakaszban már rákapcsoltak a pilóták – a magyar szurkolók sajnálatára Tassi Attila és Nagy Dániel a 11-12. helyeket szerezte meg az időmérőn, így mindkét futamon hátulról kezdenek majd. Michelisz Norbert az időmérős 8. helyével a fordított rajtrácsos futamra hozta magát jó helyzetbe. Hogy mennyire szoros volt a mezőny, azt jól jelzi egyébként, Tassi 607 ezredmásodperces hátránnyal csak a 11. lett.

A legjobb öt között a vb-pontverseny (a Cyan kiszállása után még versenyben maradt) öt pilótája közül négy is ott volt, egyedül a Zengő Motorsportnál versenyző Robb Huff hiányzott. Az ötös csatát végül a Hondát vezető Néstor Girolami nyerte, így ő kezdheti az élről a főfutamot, míg a fordított rajtrácsos versenyt Mehdi Bennani kezdheti majd az élről.

Az első futam 11-kor rajtol majd vasárnap, a másodikat 16 órától rendezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!