Balhé volt a Ferencváros–Slovan BL-selejtező előtt

2022. július 20. – 20:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Balhé volt a szerda esti Ferencváros–Slovan Bratislava Bajnokok Ligája-selejtező előtt, a rendőrök könnygázt is bevetettek a Fradi-szurkolók ellen. Az Origo arról írt, hogy a ferencvárosi szurkolók egy része az utcán várta a szlovák drukkerek buszait, és akkor tört ki a balhé, amikor azok megérkeztek a stadionhoz.

Számítani lehetett rá, hogy nem fog békésen lemenni a meccs, mivel kedd este kővel dobták meg a Slovan Bratislava labdarúgócsapatának buszát a Népligetnél. A busz ablaka kétrétegű, az egyik masszív, golyóálló anyagból készült, így csak a külső réteg roncsolódott, a Slovan futballistái, edzői közül senki sem sérült meg. Az elkövetőt másnap elfogta a rendőrség. A 30 éves Cs. Gábort a nyomozók a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett és rongálás vétség miatt hallgatták ki.

A Paraméter cikke szerint a Fradi-szurkolók kedd este rendőri kíséret nélkül vonultak Budapest belvárosában, és közben azt skandálták, hogy „utálunk, szar Szlovákia”, illetve hogy „fuck you Slovan”. A két csapat harminc évvel ezelőtti botrányos meccséről és annak utóéletéről ebben a cikkünkben írtunk.

A BL-selejtező visszavágóját jövő hét szerdán rendezik Pozsonyban. Továbbjutás esetén a következő körben a Qarabağ– Zürich párharc győztesével játszhat majd a Ferencváros. Ha a magyar bajnok nem jut tovább, akkor az Európa-liga selejtezőjében folytathatja, ahol a Maccabi Haifa–Olympiakosz párharc vesztesével találkozna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!