A kalapácsvető Halász Bence az első dobásával bejutott a világbajnoki döntőbe

2022. július 15. – 20:33

Másolás

Vágólapra másolva

Halász Bence bejutott a kalapácsvetés döntőjébe a eugene-i szabadtéri atlétikai világbajnokságon – írja az MTI.

A Szombathelyi Dobó SE vb- és Eb-bronzérmes versenyzője 79,86 méteres idei legjobbjával a hatodik volt a nevezettek között. A selejtező szintet 77,50 méterben határozták meg, azaz ennyi kellett a döntőben jutáshoz, vagy pedig a legjobb 12 között kellett végezni.

A 24 éves Halász remekül mutatkozott be, elsőre 79,13 métert dobott, amivel bőven felülmúlta a selejtező szintet, és bebiztosította helyét a szombaton – magyar idő szerint – 21 órakor kezdődő döntőben. Halász dobása a negyedik legnagyobb volt a selejtezőben, nála nagyobbat csak a két lengyel, Paweł Fajdek (79,22 méter) és Wojciech Nowicki (80,09 méter), valamint az amerikai Daniel Haugh (79,34 méter) dobott.

Halász Bence a eugene-i atlétikai világbajnokságon 2022. július 15-én – Fotó: Kai Pfaffenbach / Reuters
Halász Bence a eugene-i atlétikai világbajnokságon 2022. július 15-én – Fotó: Kai Pfaffenbach / Reuters

Halász a legutóbbi, 2019-es dohai világbajnokságon 78,18 méteres dobással nyert bronzérmet. A eugene-i vb másik magyar indulója, a hétpróbázó Krizsán Xénia vasárnap kezd a versenyen.

Jövőre Magyarország rendezi az atlétikai vb-t, emiatt kissé furcsa, hogy csupán két magyar sportoló indul az idei vb-n. Ennek oka, hogy a hazai atlétikai szövetség úgy döntött, hogy a magyar atléták az augusztusi müncheni Eb-re menjenek húsznál is többen, és ott kell majd jól szerepelniük, nem a vb-n. Erről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!