Vas Blanka hatalmasat bukott a női Giró negyedik szakaszán

2022. július 5. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

A női Giro d'Italia egyetlen magyar kerékpárversenyzője, Vas Blanka óriásit bukott a negyedik szakasz utolsó kilométerén. Az első hírek szerint az esést komolyabb sérülések nélkül megúszta.

A hajrára készülődő mezőnyben az utolsó kilométereken természetesen óriási volt a helyezkedés. Az utolsó kilométert jelző kapunál Vas egy Movistar-versenyzővel akadt össze, majd belevágódott az út szélén lévő kordonba.

Az SD Worx magyar kerekese befejezte a szakaszt, majd Vas párja, Szabó Miklós, aki a csapat egyik szerelője is, azt közölte az Eurosportnak, hogy a bringást megvizsgálta a csapatorvos, aki nem diagnosztizált törést, így nem vitték kórházba Vast.

A kerékpáros a vállát fájlalta, és a bal könyökét is beütötte a kordonba, a könyöke fel is dagadt, emellett néhány horzsolása van.

Vas a női Giro prológján a 29. helyen végzett, amivel a legjobb 23 év alatti versenyző volt a szakaszon, így a fehér trikót is viselhette egy napon át. A következő három szakaszon nem volt kiemelkedő eredménye, de nem is hajthatott feltétlenül magáért, a sprintek felvezetésében is dolgoznia kellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!