Mégsem sikerült eladni az Újpest FC-t

2022. június 30. – 19:51

Másolás

Vágólapra másolva

Nem fizetett az új tulajdonos, így érvényét vesztette az Újpest FC eladásáról szóló szerződés – írja a klub. Roderick Duchatelet és Kovács Zoltán január végén írták alá a szerződést, de az új tulajdonos kilétét csak az adásvételi folyamat végén hozták volna nyilvánosságra.

A titokzatoskodás azért is nehezen érthető, mert pár héttel korábban egy magyar befektetőpáros, Németh János és Cseke István hivatalosan is megerősítette, hogy igazak a pletykák, ők pályáznak a klubra, és a jogászaik már dolgoznak Duchatelet-ékkel a szerződésen. Ha valóban ők lettek volna a vevők, az NB I. egyik utolsó, még nem NER-közeli csapata is a Fidesz holdudvarába került volna. Erről itt írtunk bővebben.

Az eredeti szerződés június 30-ában határozta meg a kifizetés határidejét, de ez nem történt meg, „így a kontraktusban foglaltak értelmében a szerződés a mai nappal automatikusan érvényét veszíttette”.

„Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk véglegesíteni a megállapodásunkat. Őszintén hittem, hogy ez a lehető legjobb, ami a klubbal történhet. Köszönöm szépen Kokónak az egész folyamat során a nagyon korrekt hozzáállását, segítőkészségét és a rengeteg erőfeszítést, amit beletett, hogy az üzlet létrejöhessen. Amennyiben egyéb fejlemény történik a klub eladásával kapcsolatban, természetesen mindenkit időben értesítünk”

– kommentálta a helyzetet Duchatelet.

Kovács azt mondta, hogy tudja, hogy a szurkolók csalódottak, de neki is fáj, hogy nem sikerült végig vinni a folyamatot.

„Amikor januárban megállapodtunk az Újpest FC megvásárlásáról, még nyoma sem volt a mára kialakult bizonytalan világgazdasági folyamatoknak. Stabil pénzügyi hátteret szerettünk volna a klub mögé tenni, de a váratlan események olyan helyzetet teremtettek, amire nem lehetett felkészülni, és aminek következményeként sajnos most nem tudott megvalósulni a tranzakció”

– magyarázta Kovács.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!