Orbán Viktor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével tárgyalt

2022. június 20. – 13:46

Orbán Viktor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével tárgyalt
Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökét Fotó: Benko Vivien Cher / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Másolás

Vágólapra másolva

A hivatalos tájékoztatás szerint a megbeszélésen Budapest sportfővárosi szerepe és az ukrán sportolók megsegítése is szóba került.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban (Budapest, I. kerület Színház u. 5-7.) fogadta Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) regnáló elnökét.

A tárgyaláson a nemzetközi sportélet aktuális fejleményeiről, a sport béketeremtő képességéről és az ukrán sportolóknak nyújtott magyar segítségről is szó volt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen részt vett Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Schmitt Pál korábbi sportoló, illetve köztársasági elnök, Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára és Christophe De Kepper, a NOB főigazgatója is.

Az MTI rövid beszámolója szerint a sportvezetők elismerően szóltak Budapest nemzetközi sportfőváros szerepéről, az itt megrendezett jelentős sporteseményekről, így a most is zajló vizes világbajnokságról és a szervezés alatt álló jövő évi atlétikai vb-ről.

A magyar miniszterelnök állítólag nagyon szeret sportvezetőkkel találkozni, korábban, amíg aktív labdarúgó volt (ahogy a Felcsút mind magasabbra kapaszkodott, a Fehér megyei I. osztály, az NB III. Duna csoport, az NB II, majd az NB I. dobogója útvonalon), az első két stáción még a kormányfő is a csapat tagja volt). Ebben az időszakban gyakran mondogatta sportvezetőknek, hogy

I am a part-time prime minister, but a professional football player"

vagyis viccesen félállású miniszterelnökként, de profi focistaként mutatkozott be.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom