Remek első félidő után elolvadt a Veszprém, a Kielce jutott be a BL-döntőbe

2022. június 18. – 17:26

frissítve

Remek első félidő után elolvadt a Veszprém, a Kielce jutott be a BL-döntőbe
Fotó: MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Telekom Veszprém 37-35-re kikapott a lengyel Lomza Vive Kielcétől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a kölni négyes döntő szombati játéknapján. A veszprémiek hetedszer szerepelnek a kölni tornán, és tizedik alkalommal játszottak elődöntőt a BL-ben. Mérlegük négy siker mellett immár hat vereség – írja az MTI.

Az első húsz percben nagyjából fej-fej mellett haladt a két csapat, ekkor azonban egy lengyel lépéshiba, majd Corrales védése után rövid idő alatt három góllal is el tudott húzni a Veszprém. A Kielce kapaszkodott, de csak a félidő utolsó pillanataiban kapott találattal tudott feljönni két gólra, így a szünetre 18-16-tal mentek a csapatok. A második félidő elején viszont teljesen megfordult a játék képe, rögtön kiegyenlített a Kielce, és bár a Veszprém egy darabig még tartotta magát, Blagotinsek kiállítása után azonban a lengyel csapat megint egyenlített, majd a vezetést is megszerezte.

Tizenegy perc után már 21-25 volt az eredmény a Kielce javára, 9-3-ra nyerte meg ezt az időszakot, benne egy 6-0-s szériával.

Momir Ilics időt kért, hogy stabilizálja a veszprémi csapatot, de így sem tudott sebességet váltani a Veszprém, maradt a három-négy gólos különbség a két csapat között. A magyar csapat sokszor tanácstalan volt támadásban, Corrales teljesítménye is visszaesett a kapuban, és több emberhátrány is hátráltatta – egyszer Sipos Adrián kapott két perces kiállítást, mert túl korán ment vissza a pályára, később pedig Maquedát küldték le a bírók egy ütközés után. A Kielcének a kipattanókkal is szerencséje volt, és nagyon taktikusan kézilabdázott az előny birtokában, minden támadást addig játszottak, ameddig csak engedték a bírók, és végül általában meg is találták a réseket.

Három perccel a vége előtt 32-35 volt az állás a Kielce javára, az esély azonban ott volt a magyar csapat előtt: Corrales védése után a Veszprém kiharcolt egy két percet, aztán Marguc lőtt egy gólt. A lengyelek egy újabb lassú támadás után gólt lőttek, innen pedig már nem volt reális a győzelem, végül a magyar csapat 35-37-re kapott ki. A kudarc különösen fájó azután, hogy a Veszprém éppen egy hete egy utolsó másodperces góllal kikapott a Szegedtől, és az idegenben lőtt gólok miatt elvesztette a bajnokságot is.

A Veszprém legjobb esetben harmadik lehet idén a Bajnokok Ligájában, a bronzmeccsen a Barcelona ellen 34-30-ra kikapó Kiel lesz majd az ellenfele. A szombati meccs legeredményesebb játékosa a lengyel Arkadiusz Moryto, valamint a Veszprém csapatkapitánya, Rasmus Lauge Schmidt volt, egyaránt nyolc góllal. Idén a nőknél sem jött össze a BL-győzelem, a Győri ETO két hete 33-31-re kapott ki a budapesti döntőben a címvédő Vipers Kristiansandtól.

Eredmény, BL-elődöntő

  • Telekom Veszprém – Lomza Vive Kielce (lengyel) 35-37 (18-16)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!