Az Eb-selejtező szempontjából nem akkora baj a brutális sorsolás

2022. június 4. – 17:51

Másolás

Vágólapra másolva

Brutálisan nehéz sorsolás jutott a magyar válogatottnak a Nemzetek Ligájában, hiszen két a legutóbbi Eb-döntős csapat, Olaszország és Anglia, illetve a tavalyi Eb óta veretlen Németország mellé kerültünk a csoportba. Ez két dologból sem akkora baj: erősebb válogatottak ellen mindig könnyebb fejlődni, tanulni, másfelől a következő Európa-bajnokság selejtezőjére is javulnak így a magyar válogatott kilátásai. Hogy miért, azt az MTI foglalta össze remekül a héten:

A pótselejtező 12 csapatos mezőnye a Nemzetek Ligája alapján alakul ki. Alapvetően az A, B és C divízió négy-négy csoportgyőztese alkotná, de ha valamelyik első helyezett már az Eb-selejtezőkből kijut az Európa-bajnokságra, akkor az adott osztály következő legmagasabban rangsorolt együttesére száll a jog.

Ez azt jelenti, hogy az élvonalnak négy pótselejtezős helye van, márpedig legutóbb az A divízióból egyedül Izland nem jutott ki egyenes ágon az Eb-re, így akkor csoportutolsóként is pótselejtezőt játszhattak, amin éppen a magyar válogatott ütötte el az Eb-részvételtől.

Ha az élvonal 16 csapatából legalább 12 kijut a hagyományos selejtezősorozatból az Eb-re, akkor a maradék négy lemaradó együttes mindenképpen pótselejtezős lesz, erre pedig igen jó esély van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!