Zverev bokája aláfordult, kerekesszékben vitték le a pályáról a Nadal elleni elődöntőben

2022. június 3. – 20:01

frissítve

Zverev bokája aláfordult, kerekesszékben vitték le a pályáról a Nadal elleni elődöntőben
Rafael Nadal és a sérült Alexander Zverev – Fotó: Christophe Archambault / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Komoly sérülés vetett véget 7:6, 6:6-os állásnál a 13-szoros bajnok, ötödik kiemelt Rafael Nadal és a harmadik kiemelt Alexander Zverev szoros elődöntőjének a Roland Garroson: a német bokasérülést szenvedett a második szett végén, és fel kellett adnia a mérkőzést, ami így is 3 óra 13 percig tartott.

Az első szettben Zverev egyből el tudta venni ellenfele adogatását, de az izgalmas negyeddöntőben a világelső Novak Djokovićot búcsúztató Nadal 4:4-nél visszajött. A játszma végül rövidítésben dőlt el, ahol a spanyol 2-6-ról fordított, és összességében hatodik szettlabdáját kihasználva 10-8-ra megszerezte a vezetést.

A második játszma rögtön oda-vissza brékekkel indult, és 5:5-ig mindketten négyszer vették el egymás adogatását. Éppen az utolsó ponttal hozta Nadal újból a szerváját, és lett 6:6 a második szettben is. Azonban Zverevnek aláfordult a bokája, és azonnal fájdalmasan felkiáltva feküdt el a salakon.

Rögtön látszott, hogy a helyzet súlyos, Zverevet kerekesszékkel vitték le a pályáról az öltözőbe. Nem sokkal később mankóval visszatért hivatalosan feladni a meccset, és elköszönni Nadaltól és a közönségtől.

Rafael Nadal és Alexander Zverev, miután mankóval visszajött a pályára – Fotó: Anne-Christine Poujoulat / AFP
Rafael Nadal és Alexander Zverev, miután mankóval visszajött a pályára – Fotó: Anne-Christine Poujoulat / AFP

Nadal a legjobbakat, gyors felépülést kívánt Zverevnek, és méltatta a Garroson mutatott játékát. Egyelőre nem tudni, hogy mennyire súlyos Zverev sérülése, és hosszabb időt ki kell-e hagynia.

A 36. születésnapját pénteken ünneplő Nadal a 30. Grand Slam-döntőjébe és 14. Garros-döntőjébe jutott be. Az ellenfele vasárnap majd a nyolcadik kiemelt Casper Ruud lesz, aki 3:6, 6:4, 6:2, 6:2-re győzte le Marin Čilićet a másik elődöntőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!