Kettőből kettő: újra az első sorból rajtolhat Michelisz a WTCR-ben

2022. május 27. – 14:50

Kettőből kettő: újra az első sorból rajtolhat Michelisz a WTCR-ben
Fotó: Florent Gooden / FIA WTCR / DPPI Media

Másolás

Vágólapra másolva

Legendás helyszínre látogat a hétvégén a WTCR, vagyis a túraautó-világkupa mezőnye, hiszen a 25 km-nél hosszabb, az autóversenyzés hőskorszakába visszakalauzoló, Zöld Pokolnak is becézett Nürburgring-Nordschleifén köröznek Michelisz Norberték.

Michelisz egyébként a franciaországi idénynyitó után ismét a fordított rajtrácsos futamon nyújthat jobb teljesítményt – Pau-ban az első, most szombaton pedig a második helyről kezdheti majd meg a versenyt. Kisebb szerencse is kellett ehhez, Pau-ban ugyanis emlékezetesen módon az első métereken összeütközött a mellőle induló Tassi Attilával, a baleset miatt pedig 6 rajthelyes büntetést kapott Michelisz a Nürburgringre. Ezt viszont nem a fordított rajtrácsos, hanem a főfutamon kell letöltenie, vagyis ott a 9. helyett a 15. helyen rajtol majd, a 2., jobb rajthelye viszont nincs veszélyben.

Az időmérő legjobbja az utolsó pillanatban az élre ugró Mehdi Bennani volt, mellőle a hozzá hasonlóan Audit vezető Gilles Magnus indulhat majd – az Audi párosa az utolsó percekben a boxban maradást választó Lynk & Cókat előzte be nagy hajrával.

Ami a magyarok teljesítményét illeti, a már említett Tassi Attila a 14. rajthelyet szerezte meg a pénteki időmérőn, Nagy Dániel pedig a 17., utolsó helyen zárt. A Zengő Motorsport másik pilótája, Rob Huff falnak csapta a csapat Cupráját, de talán nem keletkezett akkora kár az autóban, hogy az befolyásolja a szombati szereplését. Huff a 12. helyet szerezte meg egyébként az időmérőn.

Még lehet változás

Visszatérő esemény, hogy a rendkívül hosszú, a normál versenypályák aszfaltjához képest nagyobb igénybevételt jelentő Nürburgringen defektek sorával kell megküzdenie a mezőnynek. Ez idén sem volt másképp, sőt, a defektek miatt péntekre egy plusz, rövid szabadedzést is beiktattak, ám ez sem segített a gumik megóvásában.

Olyannyira, hogy a fordított rajtrácsos futam első helyét megszerző Yvan Muller pénteken még nem biztos abban, hogy szombaton autóba ül-e a nem eléggé biztonságos körülmények miatt. Muller az első szombati mért körén is defektet kapott, és a másodikon is úgy érezte, kezd elszökni a nyomás az egyik gumijából.

Az első szombati futam 10.00-kor rajtol, a második 12.35-kor kezdődik, Michelisz ezen lesz kedvezőbb helyzetben.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!