Megvan, kikkel játszanak a fehérvári hokisok a Bajnokok Ligája csoportkörében

2022. május 25. – 21:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az elit világbajnokság impozáns helyszínén, a tamperei Nokia Arenában sorsolták ki a Champions Hockey League, azaz a Jégkorong Bajnokok Ligája csoportkörét. Az eseményen az európai klubjégkorong-liga harminckét résztvevő csapatát sorsolták nyolc négycsapatos csoportba, amelyek mindegyikéből az első két helyezett jut majd tovább a legjobb tizenhat közé.

A szabályok ismertetése után kiderült, a Hydro Fehérvár AV19 a D csoportba kerül majd, ahol egy svéd, egy svájci és egy lengyel ellenféllel néz majd farkasszemet.

A svédek: a Bajnokok Ligája címvédője, a Rögle Ängelholm 2015 óta szerepel a svéd első osztályban, 2021-ben a döntőig meneteltek, az idei évadban pedig az elődöntőben búcsúztak.

A Hydro Fehérvár szurkolói – Fotó: Bődey János / Telex
A Hydro Fehérvár szurkolói – Fotó: Bődey János / Telex

A svájciak: 2014 óta részt vevője a Bajnokok Ligájának, a sorozat újraszervezése utáni eddigi legjobb eredményüket 2017-ben és 2018-ban érték el, ekkor a negyeddöntőben búcsúztak. Az együttes 2006-ban már járt Székesfehérváron, a Kontinentális-kupa négyes döntőjében akkor a harmadik helyen zártak.

A lengyelek: a D csoport negyedik résztvevője a lengyel GKS Katowice együttese, a 2021/2022-es évad lengyel bajnoka, amely az idei évadban ötven év után ünnepelt ismét bajnoki címet. A klub a Hydro Fehérvár AV19 csapata mellett szintén először szerepel a Bajnokok Ligájában.

„Elsőéves Bajnokok Ligája-résztvevőként már az is óriási, hogy aktív részesei voltunk ennek a sorsolásnak, és személy szerint bármilyen csoportbeosztással kiegyeztem volna” – mondta Hydro Fehérvár AV19 elnöke, Gál Péter Pál.

A csapat sikeres ausztriai szerepléséről itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!