Fesztiváli a hangulat a Giro egyik legbrutálisabb hegyén, mindenki szurkolt mindenkinek

2022. május 24. – 16:45

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden rendezik az idei Giro d'Italia egyik keményebb hegyi szakaszát, ahol a bringásoknak három brutális emelkedőt kell leküzdeniük, köztük a legendás Passo del Mortirolót. A hegyet már délelőtt szurkolók ezrei szállták meg, akik órák óta vártak arra a néhány másodpercre, amíg a kedvenceik elsuhantak előttük.

A helyszínen van a Telex két munkatársa, Fehér János és Mizsur András, akik előző nap maguk is feltekertek a Mortirolóra, most pedig az egyik, holland szurkolókkal teli kanyarban bíztatták a versenyzőket, köztük a három magyar bringást: Fetter Eriket, Peák Barnabást és Valter Attilát.

Az Eurosport közvetítésében egy pillanatra egy ismerős ruhadarab tűnt fel számomra, a jelentetett visszatekerve pedig kiderült, hogy tényleg jól láttam. A telexes kék trikóban pólóban Mizsur András kollégám őrült meg éppen, amikor Chris Hamilton, a Team DSM ausztrál bringása eltekert előttük. Kissé takarásban, fehér sapkában, magyar sállal a nyakában Fehér János is feltűnik a képen.

Mizsur András telexes pólóban, mögötte Fehér János szurkol a Giro d'Italia 16. szakaszán, a Mortirolo-hágón – Forrás: Eurosport Player
Mizsur András telexes pólóban, mögötte Fehér János szurkol a Giro d'Italia 16. szakaszán, a Mortirolo-hágón – Forrás: Eurosport Player

János gyors helyszíni beszámolja szerint a csúcs alatt 1,5 kilométerre foglalták el a helyüket, egy meredek és látványos visszafordítónál. Legalább egy órát vártak az első szökevény megérkezésére. Azt mondta, egészen sok magyar szurkoló látogatott ki erre a szakaszra, a Mortirolo tetejénél egy nagyobb magyar csoport is letáborozott. A hangulat már-már fesztiváli volt, mindenki szurkolt mindenkinek. Elmondása szerint Fetter nagyon koncentráltnak tűnt, amikor elhaladt előttük, Peák a grupettóval együtt, egészen „nyugis” tempóban mászta meg a hegyet. Úgy tűnt, hogy a nap elején szökéssel próbálkozó Valternek sem volt komolyabb gondja ezen az emelkedőn.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!