Történelminek bizonyul egy kerékpárcsere: egy sztárbringásról neveznek el egy buszmegállót Zámolyon

2022. május 12. – 09:03

Másolás

Vágólapra másolva

Sokaknak már az is szürreális élményt jelentett, hogy a világ legjobb kerékpárosai három napon át Magyarországon tekertek, de még ezt is lehet fokozni. A Székesfehérvár mellett található Zámolyon a falu egyik buszmegállóját Mark Cavendishről, a brit sztársprinterről nevezik el.

A Balatonfüreden etapot nyert világbajnok, aki mellesleg Eddy Merckx-szel együtt a Tour de France-szakaszgyőzelmeket tekintve is rekorder éppen Zámolyon kényszerült kerékpárt cserélni. Festői kulisszákról nem beszélhettünk ebben az esetben, egy plakátokkal teleragasztott buszmegálló előtt történt a csere, majd a kerékpáros betolása.

A helyszín az Eurosport magyar kommentátorait is megihlette, és már ők jelezték, hogy a buszmegálló a világhírnév felé tarthat. Ez beigazolódni látszik, hiszen például egy olyan nagy kerékpáros lap, mint a Cyclingweekly is beszámolt arról, hogy Cavendish nevét kapja a buszmegálló.

A hír eredeti forrása a Feol.hu, ami szerint nemcsak a kerékpáros nevét veszi fel majd a megálló, hanem egy kis emléktábla is őrzi majd az immár sporttörténelminek mondható bringacserét.

Ezzel együtt Zámolyon sem látják rózsaszínben a világot, hiszen a falu szélén felállított Girót köszöntő dekorációkról ellopták a verseny emblémáját viselő ponyvákat.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass