6,8 milliárd forintot keresett a Fradi a Bajnokok Ligájában

2022. május 11. – 15:33

Másolás

Vágólapra másolvaA labdarúgó Bajnokok Ligája előző kiírásában a végső győztes Chelsea kereste a legtöbb pénzt, míg a Ferencváros a legkevesebbet – írta az MTI.

A szerdán nyilvánosságra hozott lista szerint az angol klub 120 millió eurónak (44,4 milliárd forint) örülhetett a trófea mellett, ezzel döntős ellenfelét, a Manchester Cityt (119), valamint a két elődöntős csapatot, a Real Madridot és a Paris Saint-Germaint (110) előzte meg a kereseti listán. A 2020-ban győztes Bayern München ugyanennyit kasszírozott.

A 32 résztvevős főtáblán az utolsó helyre a Ferencváros szorult, de így is 18,45 millióval (6,8 milliárd forint) gazdagodott, miután a Barcelonával, a Juventusszal és a Dinamo Kijevvel azonos csoportban szerepelve egy pontot gyűjtött. A Dinamo ellen hazai pályán 2-2-t játszott az akkor még Szerhij Rebrov által vezetett csapat.

A klubok összesen 1,9 milliárd eurón osztoztak, de ez az összeg a jelenlegi és a következő két idényben már kétmilliárd fölé kúszik.

A kimutatás kitér a második számú kupasorozatra, az Európa-ligára is, amelynek összdíjazása mindössze 28 százalékát teszi ki a BL-ének, azaz 541 millió euróhoz jutottak a résztvevő klubok. A győztes Villarreal pedig 33,1 millióval gazdagodott.

A Bajnokok Ligáját teljesen átalakítja az UEFA, 36 csapat jut 2024-től a főtáblára, de eltűnnek a csoportok, nyolc forduló lesz, nem hat, de az első forduló után nem fogják tudni a klubok és az edzők, melyik csapat lesz a következő ellenfél. A létrehozandó svájci rendszerű lebonyolításban a hasonló teljesítményű klubok kerülnek össze, és egy-egy forduló után állítható csak össze a következő játéknap párosítása. Erről itt írtunk bővebben.

A Ferencváros szerda este a Pakssal játszik a Magyar Kupa döntőjében a Puskás Arénában.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass