Hanga Ádám a pályán és az öltözőben is legkomplettebb teljesítményét nyújtotta, a Final Fourba jutott a Real Madriddal

2022. április 27. – 22:02

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madrid kosárlabdacsapata Hanga Ádámmal a soraiban kedden harmadszor is legyőzte a Makkabi Tel-Avivot, így bejutott az Euroliga négyes döntőjébe, a Final Fourba.

Hanga nyolc pontot, tíz lepattanót és négy gólpasszt jegyzett a 87-76-ra véget érő mérkőzésen.

A kosaras szerdán az M1-en értékelte a teljesítményét.

„Az elmúlt másfél hét számomra is nagyon intenzív volt, pályafutásom során a legérettebb, legkomplettebb teljesítményemet nyújtottam a pályán és az öltözőben is. Szerves és fontos része voltam a csapatnak, megháláltam a játéklehetőséget, amit kaptam” – mondta Hanga, aki visszautalt arra is, hogy másfél hónapig rossz sorozata volt csapatának, amit sok beszélgetéssel és csapatépítő barbeque-zással is próbáltak oldani.

Hanga Ádám zsákolt a Makkabi Tel-Aviv ellen játszott április 22-i meccsen – Fotó: Oscar Gonzalez / Oscar Gonzalez/NurPhoto
Hanga Ádám zsákolt a Makkabi Tel-Aviv ellen játszott április 22-i meccsen – Fotó: Oscar Gonzalez / Oscar Gonzalez/NurPhoto

Múlt kedden a magyar kosaras még arról panaszkodott, hogy a februárban elszenvedett combsérülése miatt továbbra sincs százszázalékos állapotban, és most elmondta, hogy injekcióval játszott a párharc első két meccsén, a harmadikon viszont már sokkal jobban érezte magát fizikálisan.

„Mindenki megtalálta a helyét, tudta, mi a dolga, és rendkívüli összpontosítással játszottunk. Úgy mentünk ki a pályára, hogy nem adtunk esélyt a Makkabinak, hogy vérszemet kapjon, és végig kontrolláltuk a meccset” – mondta Hanga.

A Real a szezon előtt a négyes döntő elérését tűzte ki célul, de most már szeretnék megnyerni a legerősebb európai kupasorozatot.

„A munkát még nem végeztük el, mert még két meccsen győznünk kell ahhoz, hogy megnyerjük az Euroligát” – nyilatkozta.

Az Euroliga zárótornáját május 19-től 21-ig rendezik Belgrádban, a spanyol csapat ellenfele a Bayern München vagy a Barcelona lesz az elődöntőben.

A kisebb megszakításokkal több mint 10 éve Spanyolországban légióskodó Hanga Ádám szeptemberben adott interjút a Telexnek, akkor többek között arról beszélt, miért kellett otthagynia a Barcelonát, és hogy mit vár a 2022-es Európa-bajnokságtól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!