C. Ronaldo góllal tért vissza gyermeke halála után, de a Manchester United távolabb került a BL-től

2022. április 23. – 16:52

Másolás

Vágólapra másolva

Góllal tért vissza a Manchester United csapatába Cristiano Ronaldo, aki újszülött gyermeke halála miatt néhány nappal ezelőtt kihagyta csapata előző, Liverpool elleni bajnokiját. A mostani meccs 7. percében – utalva Ronaldo mezszámára – az Arsenal drukkerei, hasonlóan a Liverpool szurkolóihoz, vastapssal jelezték az ötszörös aranylabdás felé együttérzésüket. A manchesteri csapat több kapufát is lőtt, a védelmi megingások miatt pedig könnyen elkerülhető gólt is kapott, és végül kikapott az Arsenaltól.

Az Arsenal Tavares góljával már a 3. percben vezetést szerzett, két manchesteri védő is komoly hibát vétett a gól előtt. Aztán Saka 11-esből növelte a londoniak előnyét. Erre C. Ronaldo két percen belül válaszolt. A Unitednek szerencséje sem volt, többször kapufát lőttek, egy tizenhatoson belüli arsenalos kezezésért pedig nem fújt büntetőt a játékvezető. Aztán Granit Xhaka egy bombagóllal kialakította a 3-1-es végeredményt:

A szervezetten játszó Arsenal így fontos 3 pontot gyűjtött, és továbbra is versenyben van az angol bajnokság negyedik helyéért, ami BL-indulást, és az ezzel járó hatalmas plusz bevételt jelent.

A Manchester United viszont ezzel a vereséggel tovább növelte hátrányát a negyedik helyért folyó küzdelemben. Ralf Rangnick csapata komoly gödörben van, sorozatban ötödik idegenbeli meccsüket bukták el. Néhány nappal ezelőtt jelentették be, hogy a következő szezonban már a jelenleg az Ajax edzőjeként dolgozó Erik ten Hag lesz a United új trénere.

Gabriel Jesus nagy napja

A címvédő és listavezető Manchester City a négy gólt szerző Gabriel Jesus remeklésének is köszönhetően 5-1-re verte a kiesés elkerüléséért küzdő Watfordot.

A sereghajtó Norwich City egyre nagyobb bajba kerül, miután ezúttal hazai pályán kapott ki simán, 3-0-ra a sorozatban negyedik bajnoki sikerét arató Newcastle Unitedtől.

Az FA Kupa előző kiírásában győztes Leicester City gól nélküli döntetlent játszott otthon az Aston Villával.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!