Az Ajaxtól igazolt edzőt a Manchester United

2022. április 21. – 12:34

Az Ajaxtól igazolt edzőt a Manchester United

Másolás

Vágólapra másolva

A Manchester United hatodik helyen áll az angol bajnokságban, kedden a Liverpool 4-0-ra verte. Kevés esélye van az MU-nak, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában szerepeljen. Eddig is jelentek meg találgatások arról, hogy a holland Erik ten Hag veszi át nyártól a csapat irányítását, most az Ajax bejelentette, hogy a két klub megállapodott a szakemberről.

Ten Hag azt nyilatkozta az Ajax hivatalos honlapján, hogy örül a bejelentésnek, mert fontos számára a tisztaság. Most viszont még a hátralévő öt meccsre fókuszál, és arra, hogy a klubbal megnyerje a bajnokságot, és hogy az Ajax jövőre is ott lehessen a legrangosabb kupasorozatban, mert oda való.

Edwin van der Sar sportigazgató arról beszélt, hogy négy és fél év nagy idő, amit a klubnál eltöltött a szakvezető, szerették volna megtartani, de a világ egyik legnagyobb klubjába fog igazolni, az eddigi szolgálataiért viszont köszönettel tartoznak neki. Az Ajax a nyolcaddöntőben búcsúzott idén a BL-től, de 2019-ben az elődöntőig jutott, a Tottenham ellen az utolsó pillanatokban kapott gól fosztotta meg attól, hogy döntőt játszhasson.

Az MU jelenlegi edzője, a német Ralf Rangnick két évig még tanácsadóként marad a klubnál. Ten Hag 2025-ig tartó szerződést kötött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!