Négy magyar válogatott futballista is pályára léphet a Német Kupa-döntőben

2022. április 20. – 23:03

Másolás

Vágólapra másolva

Bejutott a labdarúgó Német Kupa döntőjébe az RB Leipzig, miután a szerda esti elődöntőben 2-1-re legyőzték az Union Berlint. Ezzel eldőlt, hogy május 21-én RB Leipzig–Freiburg-kupadöntőt rendeznek a berlini Olimpiai-stadionban, amelyen akár négy magyar válogatott futballista is szerepet kaphat. Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik az RB Leipzig, míg Sallai Roland a Freiburg színeiben.

A szerda esti elődöntőben a hazaiak mindhárom magyar futballistája a kezdőben kapott helyett. Gulácsi és Orbán végig is játszotta a meccset, Szoboszlait a 62. percben cserélték le. Az Union Berlin magyar futballistáját, Schäfer Andrást a 65. percben küldték pályára.

Meglepetésre az Union szerzett vezetést, a 25. percben Sheraldo Becker talált Gulácsi kapujába. Az első félidőben több gól nem született. A 61. percben André Silva tizenegyesgóljával egyenlített az RB Leipzig. A 92. percben Emil Forsberg fejesgólja döntötte el a mérkőzést a lipcseiek javára. A Leipzig története során harmadszor jutott be a Német Kupa döntőjébe, 2019-ben a Bayern Münchennel, tavaly a Borussia Dortmunddal szemben maradtak alul.

(MTI)

Német Kupa elődöntők:

  • RB Leipzig–Union Berlin 2-1 (0-1)

kedden játszották:

  • Hamburger SV (II.)–SC Freiburg 1-3 (0-3)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!