Bejutott a Német Kupa döntőjébe Sallai Roland csapata

2022. április 19. – 23:58

Másolás

Vágólapra másolva

Sallai Roland csapata, a Freiburg 3-1-re győzött a másodosztályú Hamburg otthonában a labdarúgó Német Kupa keddi elődöntőjében, ezzel a klub története során először bejutott a sorozat döntőjébe.

A magyar válogatott támadó csapata 35 perc alatt eldöntötte a meccset. Nils Petersen révén már a 11. percben megszerezték a vezetést, hat perccel később Nicolas Hofler talált a HSV kapujába. A 35. percben Vincenzo Grifo büntetőből volt eredményes, így a Bundesliga 5. helyén álló Freiburg 3-0-s előnnyel mehetett az öltözőbe. A Hamburgnak csak a szépítés jött össze a második félidőben, a 88. percben Robert Glatzel szerzett gólt. Sallai kezdőként lépett pályára a meccsen, és a 64. percben cserélték le.

Sallai Roland és a második gól szerzője, Nicolas Hofler – Fotó: Cathrin Müller / Reuters
Sallai Roland és a második gól szerzője, Nicolas Hofler – Fotó: Cathrin Müller / Reuters

A Német Kupa másik elődöntőjét szerda este rendezik. Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapata, az RB Leipzig hazai pályán fogadja Schäfer András csapatát, az Union Berlint. Vagyis biztos, hogy a 2022-es Német Kupa döntőjét két olyan csapat fogja játssza, amelynek keretében van magyar válogatott játékos. A döntőt május 21-én a berlini Olimpiai-stadionban rendezik.

(MTI)

Német Kupa elődöntők:

  • Hamburger SV (II.)-SC Freiburg 1-3 (0-3)

szerdán játsszák:

  • RB Leipzig-Union Berlin 20.45
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!