Szoboszlai Dominik góljával nyert a Lipcse, a Bayern kiütéses győzelemmel vigasztalódott a BL-kudarc után

2022. április 17. – 21:42

Szoboszlai Dominik góljával nyert a Lipcse, a Bayern kiütéses győzelemmel vigasztalódott a BL-kudarc után
Fotó: Uwe Kraft / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Miután szombaton Sallai Roland duplájával győzött a Freiburg, vasárnapra is jutott egy győzelmet érő magyar gól, a lipcsei Szoboszlai Dominik talált be a tabellán a nyakukban loholó Bayer Leverkusen ellen. A Lipcsénél Willi Orbán és Gulácsi Péter is pályára lépett, az ugyancsak győzni tudó Union Berlinben pedig Schäfer kapott lehetőséget. A BL-ből kedden kizuhanó Bayern München a Bielefeld kiütésével vigasztalódott, és egy győzelemre van attól, hogy idén is bajnok legyen.

A tabellán negyedik RB Leipzig kirobbanó formában érkezett vasárnap a harmadik Bayer Leverkusen otthonába, a meccs pedig nem is volt tét nélküli, győzelem esetén ugyanis feljöttek volna a harmadik helyre. Az első félidőt jól kezdte a Lipcse, de később a Leverkusen dominált, többször is veszélyeztette a lipcseiek kapuját.

A második játékrészben beálló Christopher Nkunku aztán fel tudta rázni az addig egyetlen helyzetig sem jutó lipcseieket, a 69. percben pedig gólpasszt is adott. A Leverkusen félpályán szórta el a labdát, a Lipcse pedig kíméletlenül meg is büntette a hibát. Az előrepöckölt labdát Nkunku passzolta előre Szoboszlainak, aki remek érintéssel verte meg a védőjét, majd jobb külsővel lőtt kapura, a blokkoló lábon megpattanó labdát pedig nem is tudta hárítani a hazai kapus.

A Leverkusen erre már nem tudott válaszolni, a magyar játékos hatodik szezonbeli gólja győzelmet ért a közvetlen rivális ellen. A Bayern München korábban az Arminia Bielefeldet verte simán, 3-0-ra, az Union Berlin pedig 2-0-ra győzött az Eintracht Frankfurt ellen. A berlini csapatnál Schäfer András is pályára lépett. A vasárnapi meccsek után a Bayern továbbra is őrzi a 9 pontos előnyét a tabella élén, a Lipcse pedig feljött a harmadik helyre a Dortmund mögé. A bajorok jövő héten a Dortmunddal játszanak, ha itt győznek, már ünnepelhetik is a bajnoki címet.

Bundesliga, 30. forduló

  • Bayer Leverkusen-RB Leipzig 0-1 (0-0)
  • Union Berlin-Eintracht Frankfurt 2-0 (2-0)
  • TSG 1899 Hoffenheim-Greuther Fürth 0-0
  • Arminia Bielefeld-Bayern München 0-3 (0-2)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!