Kizuhant a Bayern a BL-ből, a Real Madrid felállt 0-3-ról és elődöntős

2022. április 12. – 23:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája keddi játéknapján kiesett a sorozat egyik nagy favoritja, a Bayern München, miután nem tudta megverni a Villarrealt (1-1). A Real Madrid 0-3-ról állt fel, és a hosszabbításban kiharcolt 3-2-es vereséggel biztosította a helyét a négy között.

Mindössze hat napot pihent a címvédő Chelsea és a Real Madrid a múlt szerdai londoni BL-negyeddöntő után, amelyiken Benzema mesterhármasával kisebb meglepetésre a spanyolok simán nyertek 3-1-re. A Chelsea szombaton hatot rúgott Southamptonban, ezzel az erődemonstrációval jelezte, a sokkot kiheverte, és Madridban is nyerni akar. Ez a győzelem össze is jött, de a továbbjutás elmaradt, de ne szaladjunk előre, mert sok minden történt addig.

A Chelsea jól kezdett, Mount a 15. percben megszerezte a vezetést, tökéletesen hozták helyzetbe, és a lövés sem lehetett volna pontosabb.

A második félidő nagy Chelsea-helyzettel kezdődött, de még ez sem rázta fel igazán a hazai csapatot, Rüdiger egy szöglet után a kapuba fejelt, ezzel az 51. percben kiegyenlítette a hátrányt. A visszajátszásból az derült ki, hogy nem Real-játékosról ment ki a labda, de ezt a VAR nem vizsgálhatja.

Marcos Alonso nemsokára, a 63. percben berúgta a harmadik Chelsea-gólt, azt azonnal vizsgálták videón, mert elsőre is gyanús volt, hogy egy kicsit besegített kézzel, és úgy maradt előtte a labda, miután átjutott a védőjén. A lengyel játékvezető, Marciniak érvénytelenítette a találatot. A Chelsea-t még jobban felpaprikázta ez az ítélet, igaz a másik oldalon Benzema fejesét csak a kapufa mentette.

A 75. percben a német Werner egy olyan gólt lőtt, amit még sokszor ismételni fognak. A villámgyors német csatár nagyszerű ütemben kapta az indítást, elfektette Casemirót az ötösön belül. Kibillentette Alabát, Carvajal is elveszítette már az egyensúlyát, Courtois még beleért a labdába, hárítani azonban már nem tudott, és az a kapufa mellett a hálóba csorgott.

Carlo Ancelotti rögtön cserélt, és a beküldött Rodrigo első labdaérintésével szép gólt lőtt a 80. percben, de igazából a passz volt egészen extra. Modric külsővel tette úgy a brazil elé a labdát, hogy az Thiago Silva feje felett elmenjen, de pontosan Rodrigo belsőjére érkezzen. A rendes játékidőben már nem változott az állás, így jöhetett a hosszabbítás 1-3-ról.

A 96. percben láthattuk a meccs legfontosabb jelenetét, amikor Camawinga labdaszerzése után Vinicius futott el a bal szélen, finoman középre adott, Benzema pedig a kapuba jobb oldalába fejelte a labdát középről, hét méterről. A Chelsea nagyon megnyomta az utolsó perceket, Havertznek, Jorginhónak is volt nagy helyzete, ám mivel ezek a labdák elkerülték a kaput, a 3-2-es angol siker nem volt elég a továbbjutáshoz, a címvédő Chelsea búcsúzott, a Real pedig várhatja a májusi elődöntőt. A riválisa a City – Atlético győztese lesz az elődöntőben, ezt a meccset szerdán rendezik, az angolok 1-0-ról indulnak.

A Bayernből hiányzott az átütőerő

Bayern München a múlt héten vergődött a Villarreallal szemben, és az a gyenge meccs nagyon sokba került. Ugyan csak 1-0-ra kaptak ki Spanyolországban, de amióta Unai Emery az edző a klubnál, tavaly és idén sem veszítettek meccset az egyenes kieséses szakaszban. Most sem.

A bajorok nagyon nem találták a ritmust, többet volt náluk a labda, de nem tudtak nagy helyzeteket kialakítani, nem volt elviselhetetlen nyomás alatt a vendégcsapat védelme. Még akkor sem, ha már a tizenhatosnál kezdte a letámadást a Bayern.

A második félidőben gyorsan előnybe került a Bayern, Lewandowski volt eredményes, de a második müncheni gól csak nem akart megszületni, mert a spanyolok rendkívül fegyelmezetten és zártan védekeztek. A 88. percben aztán a Villarreal kontrázott, Moreno hajszálpontos keresztlabdájára a becserélt Chukwuenze érkezett, és hét méterről a kapuba passzolta azt a gólt, a Bayern kiesését jelentette. (1-1)

A Villarreal 16 év után jutott be ismét a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé, ahol várhatóan a Liverpoollal találkozik, amelyik a múlt héten idegenben intézte el a Benficát.

  • Real Madrid (spanyol)-Chelsea (angol) 2-3 (0-1, 1-3, 2-3), hosszabbítás után
    Továbbjutott: a Real Madrid 5-4-es összesítéssel.
  • Bayern München (német)-Villarreal (spanyol) 1-1 (0-0)
    Továbbjutott: a Villarreal 2-1-es összesítéssel.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!