Oroszország és Kína közösen rendezne női kézilabda-vb-t

2022. április 5. – 13:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz kormány sportminisztere támogatja Oroszország és Kína közös jelentkezését a női kézilabda-világbajnokság megrendezésére.

Oleg Maticsin reményét fejezte ki, hogy az orosz kérelmet alaposan megfontolják. Keddi állásfoglalása azután hangzott el, hogy az Orosz Kézilabda Szövetség elnöke, Szergej Siskarjov bejelentette, közös kérelmet szándékoznak benyújtani Kínával a 2029-es vagy a 2031-es női világbajnokság megrendezésére.

Siskarjov alighanem észlelte, hogy a háború miatt most nem olyan könnyű a nyugati kooperáció. Az üzletember ugyanis annak a Delo-csoportnak a vezetője, amely a világ legnagyobb hajózási cégével, a dán A.P. Møller – Mærsk csoporttal közösen üzemelteti a Global Ports orosz kikötői céget, és a dánok elsők között jelentették be, hogy felfüggesztik orosz tevékenységüket.

A megcélzott események ugyan még messze vannak, de ha az elbírálásra most kerül sor, Oroszország aligha indul jó esélyekkel. A 2023-as női vb-nek Dánia, Norvégia és Svédország, a 2025-ös tornának Németország és Hollandia ad otthont, míg 2027-ben Magyarország lesz a házigazda.

Az MTI emlékeztet rá, hogy az orosz válogatott négyszer nyert világbajnoki címet (2001, 2005, 2007, 2009), a 2019-es tornán pedig bronzérmesként zárt. A kínai nemzeti együttes 1990-ben érte el eddigi legjobb vb-eredményét, amikor a nyolcadik helyen végzett.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!