Nagy a tülekedés a Chelsea-ért, 3 milliárd font is lehet a győztes ajánlat

2022. március 26. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz oligarcha, Roman Abramovics március másodikán jelentette be, hogy eladja a klubját. A kényszerű távozása után nagy erőkkel keresik a Chelsea új tulajdonosát. A Skysport úgy tudja, hogy a szűkített listán négy ajánlattevő szerepel, a licitálás után közülük kerül ki a végső győztes. Az új tulajdonosi csoportnak vállalnia kell, hogy minimum egymilliárd fontot költenek a játékoskeretre, a stadionra és egyéb fejlesztésekre.

  • A Chicago Cubs tulajdonosa, a Ricketts család
  • Az LA Dodgers résztulajdonosa, Todd Boehly
  • a Liverpool korábbi elnöke, Sir Martin Broughton
  • A Boston Celtics és az Atalanta társtulajdonosa, Stephen Pagliuca.

A nagy Chelsea-drukker ingatlanmágnás, Nick Candy nem adta fel a reményt, hogy szerepet vállaljon a Chelsea jövőjében, a hírek szerint 2,5 milliárd fontra emelte azt az összeget, amit a klub megvételére tudna fordítani. A Forbes latolgatása szerint akár 3,5 milliárd fontba is felszökhet a legutóbbi BL-sorozatban győztes klub ára.

Aki a szűkítés után versenyben marad, behatóan megismerkedhet a klub pénzügyi adataival, kap ugyanis ehhez egy hozzáférést, és a játékosok szerződéseit is megtekintheti. Ezek után fogadja őket a klub elöljárói, és Thomas Tuchel vezetőedzővel is találkozhatnak. A korábbi hírek szerint Abramovics kétmilliárd font kölcsönt adott a Chelsea-nek, ezt is be kell kalkulálniuk a vevőknek. A Sky arról is ír, hogy a Forma-1-ben vezető szerepet játszó Liberty kiszállt a versenyből.

A szurkolói csoportoknak is lesz szavuk az ügyletben, több ajánlattevő is kapcsolatba lépett már velük. Az üzletre a brit kormánynak is áldását kell adnia.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!