Kétmilliárd fontot adott kölcsön Abramovics a Chelsea-nek, az új tulajnak ezt tudnia kell

2022. március 3. – 11:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este az angol FA-kupában lépett pályára a Chelsea, és a másodosztályú Luton ellen úgy nyert 3-2-re, hogy a másodosztályú ellenfele kétszer is vezetett. Kevéssel a találkozó előtt adott ki hivatalos közleményt Roman Abramovics, hogy eladja a klubot. A Vlagyimir Putyin orosz elnökkel jó viszonyt ápoló oligarcha nemcsak a futballból igyekszik kiszállni, hanem az összes angliai villájától is gyorsan megszabadulna.

Az Egyesült Államokban élő svájci üzletember, Hansjörg Wyss elmondta a svájci Blicknek, hogy felvette vele a kapcsolatot Abramovics, de még három másik üzleti csoporttal is. Wyss azt nyilatkozta a svájci Blicknek, hogy egyelőre túl sokat kér az orosz.

„Pánikban van, mint a többi orosz oligarcha is, de azt is tudja, hogy a Chelsea tartozik neki 2 milliárd fonttal, és az új tulajdonosnak kárpótolniuk kell Abramovicsot, mert a Chelsea-nek nincs pénze. Még nem ismerjük a pontos eladási árat. Egy biztos, egyedül nem tudom megvásárolni, csak egy hat-hét fős konzorciummal. Négy-öt nap múlva látunk tisztábban”

– jelentette ki Wyss.

A csapat német edzője, Thomas Tuchel arról beszélt a győztes meccs után a csapat hivatalos honlapján, hogy egész nap nagy nyüzsgés volt a klubnál, a játékosok folyamatosan kapnak üzeneteket, olvasnak újságokat, néznek tévét. Ettől még koncentráltak, és sikerült győzniük, a sikerrel pedig a nyolc között folytathatják.

„Nagy változás lesz az életünkben, de én nem szoktam aggódni, most sem félek, mert ezt a dolgot nem tudom befolyásolni. Még mindig kiváltságosnak érzem magam, hogy itt dolgozhatok. A játékosok nem egyformán reagálnak, kit jobban, kit kevésbé érint meg egy ilyen hír az eladásról” – nyilatkozott a BL-címvédő edzője.

A klub alkalmazásában áll másodedzőként Lőw Zsolt is.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!