A világ legeredményesebb aktív MMA-bunyósa lemondta londoni címmeccsét, mert odahaza küzd az oroszok ellen

2022. március 24. – 22:41

frissítve

A világ legeredményesebb aktív MMA-bunyósa lemondta londoni címmeccsét, mert odahaza küzd az oroszok ellen
Jaroszlav Amosov az irpinyi harcok szünetében ülve elszundított Fotó: Marcus Yam / Los Angeles Times via GettyImages

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban a világ második számú MMA-szervezete, a Bellator – itt vitézkedik a legjobb magyar bunyós, Borics Ádám is – bejelentette, hogy átszervezi a május 13-i londoni gálájának főmeccsét, mivel a meccs egyik résztvevője, a váltósúly (77 kilós) bajnoka, az ukrán Jaroszlav Amosov „aktívan részt vesz hazája védelmében”. És ez nem túlzás, ugyanis a 28 éves MMA-s valóban részt vesz az Irpiny körüli súlyos harcokban, március 6-án a Los Angeles Times fotósa le is kapta, ahogy a tüzérségi tűz elől fedezékbe húzódik:

Amosov a baloldali katona Fotó: Marcus Yam / Los Angeles Times via GettyImages
Amosov a baloldali katona Fotó: Marcus Yam / Los Angeles Times via GettyImages

Amosov a 2020-ban veretlenül visszavonult Habib Nurmagomedov után a legjobb mérleggel rendelkező MMA-bunyós: 26 profi győzelmet jegyez, és eddig egyszer sem győzték le (szerény véleményem szerint az amerikai Logan Storley elleni 2020-as meccse az év egyik legnagyobb bunyója volt). A 28 éves Amosov az orosz küzdősporton, a szambón keresztül érkezett az MMA-ba, rengeteg orosz gálán szerepelt és éveken keresztül volt az egyik – kevéssé ismert – orosz promóciós szervezet, a Tech-Krep Fighting Championship bajnoka.

Ahogy arról részletesen írtunk, a háború kitörése óta az ukrán sportolók kiállásukkal és utalásaikkal is segítik hazájuk önvédelmi erőfeszítéseit. De Amosovon kívül is van, aki fegyvert is fogott: a kétszeres olimpiai bajnok könnyűsúlyú (61 kilós) fenomén, Vaszilij Lomacsenko szülővárosa, az Odessza melletti Bilhorod-Dnyisztrovszkih területvédelmi egységébe állt be, kedden ő is lemondta aktuális meccsét, melyet az ausztrál George Kambosos Jr. ellen júniusban vívott volna Melbourne-ben. Jellemző a nemzetközi közhangulatra, hogy Kambosos menedzsere a döntését úgy kommentálta:

Úgy gondoljuk, hogy az a küzdelem, amit most Lomacsenko folytat, sokkal fontosabb a boksznál.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!