Meghalt Raduly József, a legidősebb magyar válogatott labdarúgó

2022. március 21. – 15:55

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint 94 éves korában, rövid betegséget követően meghalt Raduly József, a Vasas egykori játékosa, a legidősebb magyar válogatott labdarúgó – írja az MTI.

Az 1945 májusa és 1950 decembere között szovjet hadifogságban lévő Raduly József pályafutása legnagyobb sikereit a Vasasban érte el, melynek színeiben 133 mérkőzésen 21 gólt szerzett. Tagja volt a csapat első Magyar Népköztársasági Kupa-győztes (1955) és első bajnokcsapatának (1957 tavasz), illetve kétszer is elnyerte az együttessel a Közép-Európa Kupát (1956, 1957). A válogatottban 1955-ben két alkalommal játszott, a nemzeti együttes a svájciak és a svédek ellen is győzött. Pályafutásának 1959-ben egy lábtörés vetett véget.

Visszavonulása után kisebb alakulatoknál edzősködött, egyebek mellett a BKV Előre, a Csepel Autó, az Égszöv és a Szigetszentmiklós gárdáját irányította. Dolgozott a Vasas ifistáival, illetve az angyalföldiek legutóbbi bajnoki címe idején (1976/77) ő és Berendy Pál voltak Illovszky Rudolf segítői. A játékosról a Vasas Sport Club, melynek örökös tiszteletbeli elnöke volt, hosszú posztban emlékezett meg, melyben a klub azt írta, saját halottjának tekinti őt. Raduly, aki idén januárban életműdíjat kapott a Magyar Sportújságírók Szövetségétől (MSÚSZ), két éve az MLSZ-nek hosszabban is beszélt az életéről. Ezt a videót alább lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!