Szilágyi Áron és Csipes Tamara 2021 magyar sportolói

2022. január 6. – 23:22

Szilágyi Áron és Csipes Tamara 2021 magyar sportolói
Szilágyi Áron és Csipes Tamara az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áront, a nőknél pedig a négyessel győztes, egyesben ezüstérmes kajakos Csipes Tamarát választotta meg a 2021-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) – írja az MTI. Szilágyi a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) év végi szavazásán hetedik lett. Vele a nyári tokiói győzelme után beszélgettünk, akkori cikkünk itt olvasható.

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a tokiói játékokon bronzérmes női vízilabda-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a Kozák Danuta, Csipes, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású női kajak négyes győzött. Az edzők között Decsi András, Szilágyi és tokiói olimpián bronzérmes férfi kardválogatott edzője kapta a legtöbb szavazatot.

A fogyatékos sportolók versengésében a kajakos Kiss Péter Pál, illetve az úszó Pap Bianka győzött, ők mindketten aranyérmesek voltak a tokiói paralimpián. A csapatok versenyében a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első.

Az év e-sportolójának a virtuális autóversenyző Blazsán Patrikot választották, míg az év szabadidős sporteseményének járó trófeát a debreceni Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa szervezői vehették át. Az MSÚSZ-életműdíját a legidősebb válogatott labdarúgó, a 94 éves Raduly József kapta meg két nappal a gála előtt.

Az év sportpillanata Fiola Attilának a nyári futball-Európa-bajnokságon a világbajnok franciák ellen lőtt gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint tízezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki.

A 64. alkalommal rendezett szavazás győzteseit az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán, a Nemzeti Színházban hirdették ki. A sorrendek 366 szavazat alapján alakultak ki. A díjátadók között volt többek között Novák Károly Eduárd paralimpiai bajnok kerékpáros, Románia sportminisztere, Farkas Bertalan, az eddigi egyetlen magyar űrhajós, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, illetve Raymond Blondel, az Európai Paralimpiai Bizottság elnöke.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!