F1: merőben új mintákkal feledtetné pocsék teszthetét az Alfa Romeo

2022. február 27. – 09:43

F1: merőben új mintákkal feledtetné pocsék teszthetét az Alfa Romeo
Fotó: Alfa Romeo F1 Team ORLEN

Másolás

Vágólapra másolva

Utolsóként az Alfa Romeo is bemutatta a 2022-es Forma–1-es szezonra tervezett festését – mindezt azután, hogy a svájci csapat autójáról kiszivárogtak az első pályára gördülésről a képek, majd a C42 névre keresztelt autó a barcelonai, hivatalosan nem tesztnek tekintett háromnapos teszthéten is részt vett egy speciális, álcamintás festéssel.

A vasárnapi bemutatón a csapat a 2018 óta használt minta jelentősen továbbfejlesztett verziójával rukkolt elő. Azóta, hogy a Sauber csapat a szponzor Alfa Romeo nevén indul az F1-ben, a fehér és a piros színek domináltak az autón – ez most sincs másképp, ám míg tavaly az autó elejét a fehér, a hátulját pedig a piros uralta, addig most a piros az elején és a hátán, a fehér pedig az autó középső szakaszán van túlsúlyban.

Az új mintázat mellett új pilótafelállás is vár a csapatra, a visszavonuló Kimi Räikkönen és a állandó pilóta státuszból a Ferrari tartalékpilótájává váló Antonio Giovinazzi helyére a Mercedesnél tíz futamgyőzelmet szerző Valtteri Bottas, illetve az F1 történetének első kínai pilótája, Kuan-jü Csou érkezett.

A párosnak viszont nem sikerült jól a bemutatkozás, az első, háromnapos teszthét ugyanis meglehetősen pocsék lett a több problémába is belefutó svájci csapat szempontjából. A három nap alatt csak a Haas futott kevesebb kört, mint az Alfa Romeo, míg a pilótákat külön nézve Valtteri Bottasé volt a legkevesebb kör – leszámítva az Alfa Romeo tartalékpilótáját, a mindössze kilenc kört futó Robert Kubicát.

A teszt után a csapat közölte, hogy azonosították a jelentős hátrányt okozó problémákat, és remélik, hogy a március 10-12-i utolsó tesztre, Bahreinben már meglesz a javítás.

Az Alfa Romeo álcamintája, amit a barcelonai teszten használt – Fotó: Albert Gea / Reuters
Az Alfa Romeo álcamintája, amit a barcelonai teszten használt – Fotó: Albert Gea / Reuters
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!