Magastartásban ájult el a UFC gyilkos bohóca

2022. február 21. – 11:17

Magastartásban ájult el a UFC gyilkos bohóca
Amikor Johnny Walker már az arcizmainak sem volt ura – Fotó: Jeff Bottari / Zuffa LLC via GettyImages

Másolás

Vágólapra másolva

Bizarr, egyben ijesztő kiütéssel végződött a hétvégén a UFC Las Vegas-i edzőközpontjában, az Apex Arenában megtartott, zárt körű gála főmeccse a brazil Johnny Walker és az amerikai Jamahal Hill között. (A világ vezető MMA-szervezete a koronavírus-járvány kezdete óta a kisebb, kifejezetten az ESPN sportcsatornára szánt gáláit saját létesítményben bonyolítja le.)

A 29 éves Walker – aki nem a whiskey-ről kapta a nevét – 2019-ben afféle gyilkos bohócként robbant be a UFC félnehézsúlyába (ez a 93 kilós súlycsoportot jelenti), ugyanis vicces show-műsor közepette, játszi könnyedséggel végzett első három ellenfelével. De a villámrajtot követően elkezdett akadozni a gépezet, és a rákövetkező négy meccséből csak egyet tudott megnyerni. Ellenfele, a 30 éves Jamahal Hill is 2019-ben kezdett el felfelé lépdelni a súlycsoport ranglistáján, 2022-ig vívott öt meccséből csak egyet veszített el (tavaly nyáron a brit földharcos ász, Paul Craig csomagolta össze), miközben gyors, laza kezei sorra szállították a látványos KO-győzelmeket.

A meccs elején Walker kemény rúgásokkal próbálta megpuhítani ellenfelét, próbálkozásainak erejét mutatja, hogy a meccs után Hill jobb alkarja úgy nézett ki, mintha egy második könyök nőtt volna rajta. Hill azonban a testre bekapott rúgások ellenére türelmesen és kitartóan szorította a brazilt hátra, és Walker a kikényszerített ütésváltásoknál már nem tűnt annyira magabiztosnak. A harmadik percben azután az amerikai belépett egy slendriánul eleresztett balegyenes mellé, és kontraként ütött jobbcsapottja Walker halántékán landolt.

A brazil a frontális karambol hatására úgy megmerevedett, mint egy deszka, és magastartásba emelt kezekkel zuhant hátra.

Hill még rávetette magát a padlón mindenféle tompítás nélkül, ájultan koppanó Walkerre, de egy ütés után látta, hogy rá már itt nincs szükség.

A bizarr KO után Walker egy asztalnyi pizza és egy üveg whiskey (nem, nem Johnnie Walker) társaságából posztolta az érte aggódóknak, hogy teljesen jól van. Jamahal Hill a meccs utáni interjújában azt üzente, hogy „többé senki nem kételkedhet benne”, és hamarosan egy újabb gála főmeccsén láthatja viszont a közönség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!