A német műkorcsolyázó kikészült a karanténtól, nem tudta megemelni partnerét

2022. február 20. – 05:47

A német műkorcsolyázó kikészült a karanténtól, nem tudta megemelni partnerét
Erőnléti gondok miatt pocsékul sikerült a német Nolan Seegert, Minerva Hase műkorcsolypáros kűrje – Fotó: Li Ga/Xinhua/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A német műkorcsolyapáros látványosan szenvedős és rossz kűrt futott szombaton a téli olimpián, aminek legfőbb oka a férfi tag, Nolan Seegert rossz fizikai állapota és dekoncentráltsága volt. Seegert szerint a Covid-tesztje miatt kapott tíznapos karantén rombolta le esélyeiket.

A szabad programban látványosan előjöttek Seegert erőnléti gondjai, kűrjük elején elrontott egy ugrást, kihagyott egy ugráskombinációt, majd több emelést is félbe kellett szakítania, egyszerűen nem bírta biztonságosan megtartani Minerva Hasét, aki aztán el is esett egy dobás után. A jeget lihegve, láthatóan kimerülve hagyták el.

Seegert kudarcuk okát karanténjában látta. Ahogy más koronavírusos olimpikonok, úgy ő is egy kicsi karanténszállásra került, ahol nem kapott megfelelő minőségű élelmet, és szinte teljesen elszeparálódott a külvilágtól. Hogy valamennyire formában maradjon, egy tornaszőnyegen tréningezett, fekvőtámaszokat, felüléseket végzett, ugrókötelezett, de ez nem volt elég kondíciójának megőrzéséhez. Egy hét után egy szobabiciklit is kapott, de amiatt is csak vitáznia kellett, mert a karantén orvosai ingadozó teszteredményei miatt nem akarták engedni edzeni. Végül Seegert le is mondott erről.

Közben párjának sem volt egyszerű, mivel kontakt személynek minősült, Hasét is elkülönítették a korcsolyacsapat többi tagjától. Egyedül kellett edzenie is.

A fizikai és mentális megpróbáltatások aztán a szabad programjukra ütöttek vissza, rémálomszerű kűrt futottak.

„Egy bizonyos ponton már nem lehet továbbmenni, bárhogy is próbálod még mindig a koordinációt kézben tartani. A teljesítmény magáért beszélt. Az akkumulátor üres volt” – mondta Seegert a verseny után.

A műkorcsolyapárost a kínai Szuj Ven-csing, Han Cung kettős nyerte, a németek közel száz ponttal elmaradva tőlük, a 16. helyen végeztek.

(via Suddeutsche.de)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!