A kínai műkorcsolyapáros minimális különbséggel verte az oroszokat az olimpián

2022. február 19. – 15:03

A kínai műkorcsolyapáros minimális különbséggel verte az oroszokat az olimpián
A kínai páros négy éve hajszállal maradt le az aranyról, most kis különbséggel ők lettek a jobbak – Fotó: Anne Christine Poujoulat/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A pekingi téli olimpia szombati versenynapján rendezték az utolsó műkorcsolya döntőt, amiben a párosok versenyeztek. A négy legjobb közé három orosz páros került, és a rövidprogram után vezető kínai duó. Azért is hagyták az utolsónak a párosokat, mert a hazaiak ebben nyerhettek. Az oroszok négy éve nagy szégyenként élték meg, hogy még csak érmet sem tudtak nyerni.

Az oroszok közül Bojkova és Kozlovszkij futott elsőként a kűrben, elmaradtak attól a pontszámtól, amivel Európa-bajnokok lettek 2020-ban, de a 220,5 kapott ponttal természetesen átvették a vezetést.

Misina és Galljamov következett, ők álltak a harmadik helyen. Misina az egyik triplából ellépett, de talán ennyi hibát lehetett felfedezni összesen a gyakorlatukban. 237,71-es pontszámuknál idén már kaptak többet, egy kicsit csalódottak is voltak.

A Taraszova, Morozov kettős négy éve lecsúszott a dobogóról, most nemcsak egy szimpla éremért, hanem az aranyért mentek Pekingbe. A produkciójuk jól sikerült, az elemeket majdnem tökéletesen végrehajtották, és a legvégén hosszan ölelték egymást a jégen. 239,25-ös pontszámmal átvették a vezetést, amivel nyomást helyeztek a kínaiakra.

A kínai páros Szuj és Han négy éve szintén az első helyről várta a szabadprogramot, de akkor nem voltak átütőek, és minimális különbséggel, 43 századdal kikaptak. Most egy triplaugrásban, a Salchowban rontottak, de voltak olyan hibátlan emeléseik, amiket nagy elragadtatással tapsolt a hazai közönség.

A pontozók hosszan tanakodtak, és végül 239,88-as pontszámmal, hajszállal a kínai duót hozták ki győztesnek. Az döntött, hogy technikában voltak erősebbek, amihez egy négyfordulatos pörgetett emelés is közrejátszott.

Kínának ez volt a kilencedik aranya, amivel az éremtáblán vezető Norvégia (15 arany) és Németország (tíz arany) mögött a harmadikok.

  1. műkorcsolya, páros, érmesek:

    Szuj Ven-csing, Han Cung (Kína) 239,88 pont

  2. Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov (Orosz Olimpiai Bizottság) 239,25
  3. Anasztaszija Misina, Alekszandr Galljamov (Orosz Olimpiai Bizottság) 237,71
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!