Szétlövés végén jutottak olimpiai döntőbe a címvédő orosz hokisok

2022. február 18. – 17:21

Szétlövés végén jutottak olimpiai döntőbe a címvédő orosz hokisok
Arzenij Grizdjuk talál be a szétlövésben a svéd kapusnak – Fotó: Anthony Wallace/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A címvédő orosz válogatott szétlövés után 2-1-re legyőzte a svéd csapatot a pekingi téli olimpia férfi jégkorongtornájának elődöntőjében, és majd a Szlovákiát legyőző finn csapattal játszik a vasárnapi döntőben, írta az MTI.

Az első harmad sok kapura lövést hozott, de gólt nem. A térfélcsere után egyből, 15 másodperc alatt Anton Szlepisev viharzott el a bal szélen, lehagyta védőjét, Christian Folint, középre tört, és Lars Johansson kapust is kicselezve lőtt a kapuba. Jól védekezett a címvédő, kevés helyzete volt a riválisnak.

A záró harmadban próbálkoztak a nagyobb sebességre kapcsoló svédek, és a 47. percben egy kipattanóból Anton Lander egyenlített.

A hosszabbításban több nagy ziccer is akadt, de nem esett gól, jött a szétlövés, ebben a nyolcadik pár után az oroszok voltak a jobbak (3-2).

Az oroszok eddig kétszer játszottak döntőt, 1998-ban veszítettek, míg négy éve Phjongcshangban nyertek. A jogelőd Szovjetunió, illetve az egyesített csapat (FÁK) összesen nyolc aranyat gyűjtött. A finnek történetük során harmadszor (1988, 2006) játszhatnak olimpiai aranyéremért.

Eredmények:
Orosz Olimpiai Bizottság–Svédország 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0), szétlövés után
gól: Szlepisev (21.), illetve Lander (47.)

korábban:
Finnország–Szlovákia 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!