Rajta vesztett Szlovákia a lehozott kapusán, Finnország játszhat a hokiaranyért az olimpián

2022. február 18. – 07:44

Rajta vesztett Szlovákia a lehozott kapusán, Finnország játszhat a hokiaranyért az olimpián
A finn Harri Pesonen üres kapuba is lőtt egy gólt – Fotó: Anthony Wallece/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Elsőként a finn válogatott jutott be a pekingi olimpia férfi jégkorongtornájának vasárnapi döntőjébe, miután az elődöntőben 2-0-ra legyőzte a szlovák csapatot, írta az MTI.

A finnek eddig remekül játszottak, míg a szlovákok a rossz rajt – éppen a finnek elleni múlt csütörtöki 6-2-es vereség – után fokozatosan pörögtek fel. A kieséses szakaszban előbb a négy évvel ezelőtti ezüstérmes németeket, majd a csoportkör alapján készített összesített tabella első helyére került amerikaiakat búcsúztatták drámai körülmények között, a hajrában egyenlítve, majd a végén büntetőlövésekkel.

Az első harmad kiegyenlített csatát hozott, de a finnek szereztek vezetést, miután a 16. percben Sakari Manninen gyűjtötte be a kipattanót, és Patrik Rybar lábvédője alatt a kapuba lőtt.

A folytatásban is fegyelmezett finn játék volt jellemző, egyetlen kiállítást sem kaptak az egész meccs alatt. A hajrában kockáztatott a szlovák együttes, de lehozott kapusa mellett újabb gólt kapott.

A finnek történetük során harmadszor (1988, 2006) játszhatnak olimpiai aranyéremért, amit eddig még sosem szereztek meg. A szlovákok eddig még nem szereztek érmet olimpián, a legközelebb 2010-ben jártak hozzá, akkor éppen a finnektől kaptak ki a bronzmeccsen.

Finnország ellenfele péntek délután lesz meg az orosz–svéd meccs után.

Finnország–Szlovákia 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
gól: Manninen (16.), Pesonen (60.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!