„Sosem megyek ki többé a jégre, utálom” – kiakadt a műkorcsolya ezüstérmese

2022. február 18. – 08:31

„Sosem megyek ki többé a jégre, utálom” – kiakadt a műkorcsolya ezüstérmese
Az orosz Alekszandra Truszova nem fogadta jól, hogy nem nyert aranyérmet – Fotó: Nikolay Buratkin/Andadolu Agency/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A csütörtöki műkorcsolyadöntő után látványos érzelemkitöréseknek is szemtanúi lehettünk Kamila Valijeva összeomlása mellett. Alekszandra Truszova sírva vette tudomásul az olimpiai ezüstérmét, és Valijeva is megtört. Most már azt is tudjuk, hogy mik hangzottak el a korcsolyázók és az edzők között.

Amikor a sokat hibázó, a doppingügye miatt nehéz napokat átélő Valijeva lejött a jégről, edzője, Eteri Tutberidze nem volt vele túlságosan együttérző. „Miért engedted el? Magyarázd meg nekem, hogy miért? Miért adtad fel a harcot? Az axel után elengedted, miért?” – mondta Tutberidze az Eurosport.com szerint.

Truszova erős kűrt futott, de ez sem volt elég ahhoz, hogy megelőzze a harmadik oroszt, Anna Scserbakovát, így csak az ezüstérem jutott neki, amit meglehetősen rosszul fogadott, ő is elsírta magát.

„Sosem megyek ki többé a jégre. Soha! Utálom! Ez lehetetlen, ez így nem mehet tovább! Nem fogok kimenni az eredményhirdetésnél. Már mindenkinek van aranyérme, csak nekem nincs. Utálom ezt az egészet” – fakadt ki Truszova.

A műkorcsolyázó később azt mondta, előtörtek belőle az érzelmek, amikor a korcsolyázás abbahagyásáról tett említést, és ebben benne volt, hogy nagyon hiányolta a családját és a kutyáját. Arra a kérdésre viszont, hogy elindul-e márciusban a világbajnokságon nem adott egyértelmű választ.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!