Megvan a magyar arany, de mi lesz a második héten a téli olimpián?

2022. február 13. – 20:27

Megvan a magyar arany, de mi lesz a második héten a téli olimpián?
Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk párosa a döntőre pályázik – Fotó: MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar küldöttség még sohasem szerzett egy éremnél többet egyetlen eddigi téli olimpián sem, most mindjárt hármat is. Liu Shaoangnak mind a három éremhez köze van, hiszen a mix váltóban is részt vett a múlt szombaton, aztán testvére kizárása után ezren bronzérmes lett hétfőn, ötszázon pedig győztes vasárnap. A második héten a férfiak a váltóban versenyeznek, de mivel nem jutottak be a döntőbe, újabb érmet már nem szerezhetnek, a B döntőben viszont szépen búcsúzhatnak. Ekkor már lehet, hogy nem Nógrádi Bence, hanem Varnyú Alex lesz a csapatban, aki pozitív koronavírustesztje miatt csak később csatlakozhatott a társaihoz.

A nőknek 1500 méteren osztanak érmeket, Jászapáti Petra eddig folyamatosan harcban volt a helyezésekért, most is erre lehet számítani. Várhatóan Kónya Zsófia lesz a másik magyar, de felmerült már az is, hogy Német-Sziliczei Rebeka versenyez.

Az alpesi síelő Kékesi Márton szlalomban versenyezhet majd február 16-án, akkor is abban bízhatunk, hogy végig ér, ahogy tette ezt vasárnap az óriásműlesiklásban. Az északi síben az 50 kilométeres szabad stílusú versenyszámban Kónya Ádám lehet ott a rajtnál szombaton, a férfiaknál ezzel a számmal zárul a sífutás.

A magyar műkorcsolya páros, Chtchetina Ioulia és Magyar Márk is bemutatkozhat, nagy siker lenne, ha a legjobb 24 közé kerülnének a február 18-i rövid programban, és bemutathatnák a kűrjüket.

A 17 éves, Kanadában élő hódeszkás Kozuback Kamilla a harmadik számban, az ugrásban is bemutathatja a tudását már hétfőn. A félcsőben a tizenkilencedik helyen végzett, slopstyle-ban a 28. lett.

Az éremtáblázaton egyébként Norvégia 9 arannyal átvette a vezetést, a szánkóban jeleskedő németek nyolc arannyal a másodikok. Magyarország egy arany- és egy két bronzéremmel a 18. helyen áll pillanatnyilag.

OrszágAranyEzüstBronzÖsszesen
Norvégia95721
Németország85114
Egyesült Államok65112
Hollandia64212
Svédország53311
Ausztria46414
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!