Csak azért is bemutatta az egykor olimpiai aranyába kerülő trükköt a snowboardos

2022. február 12. – 11:13

Csak azért is bemutatta az egykor olimpiai aranyába kerülő trükköt a snowboardos
Lindsey Jacobellis (elöl) újra megcsinálta a már egyszer végzetessé váló trükköt – Fotó: Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai Lindsey Jacobellis már második aranyérmét nyerte snowboardban a pekingi téli olimpián, és most a krossz vegyes csapatos döntőjében még azt a mozdulatot is elővette, ami tizenhat évvel ezelőtt az aranyérmébe került.

Amikor Jacobellis egyéniben nyert egy aranyat, felidéztük, hogy 2006-ban már néhány hódeszkányira volt csak az olimpiai bajnoki címtől, amikor túlzott magabiztossággal előhúzott egy felesleges trükköt, az úgynevezett grabet (az az, amikor megfogják a deszka alját, ami után kisodródott a pályáról, és már csak második lett.

Az amerikai deszkás azóta üldözte az aranyat, de még egyszer nem került ilyen közel hozzá. Pekingben aztán viszonylag simán győzött, önmagának is elégtételt szerzett, és ezt megfejelte egy újabb arannyal.

A snowboard vegyes csapatos száma most először szerepelt olimpiai programban, a csapatot egy nő és egy férfi alkotja, a saját nemüknek megfelelő futamokban indulnak, amennyi előnyt összehoz a férfi versenyző, annyival előbb indulhat aztán a nő saját futamában.

Jacobellis a 40 éves Nick Baumgartnerrel párban képviselte az Egyesült Államokat. A döntőbe simán besétáltak, ott két olasz páros és egy kanadai egység volt az ellenfelük. A férfi futamot Baumgartner négy századmásodperccel nyerte. Ezt az előnyt kellett megőriznie, vagy növelnie Jacobellisnek. A futamában az olasz Michela Moioli szerzett előnyt, de az amerikai még időben utolérte, és le is előzte. Jacobellis az utolsó ugratón biztos volt győzelmében, és jött az a bizonyos grab, és most már ez sem okozott neki galibát.

Eredmények:
1. Nick Baumgartner, Lindsey Jacobellis (Egyesült Államok)
2. Omar Visintin, Michela Moioli (Olaszország)
3. Eliot Grondin, Meryeta O'Dine (Kanada)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!