Nem tudott érmet szerezni Pekingben, visszavonul minden idők legnagyobb snowboardosa

2022. február 11. – 05:36

Másolás

Vágólapra másolva

Negyedik lett férfi snowboard félcsőben Shaun White, így végül nem tudott érmet szerezni Pekingben minden idők legnagyobb snowboardosa. A 35 éves sportoló azt is bejelentette, hogy visszavonul. A számot a japán Hirano Ajumu nyerte, megelőzve az ausztrál Scotty Jamest és a svájci Jan Scherrert. Ajumu az előző két olimpián csak ezüstöt tudott szerezni, ez az első aranya.

A közönség és a média figyelme végig White-on volt, nem véletlenül. Azt már a verseny előtt tudni lehetett, hogy az elmúlt években folyamatos térd- és hátfájdalmakkal küszködő snowboardosnak ez lesz az utolsó profi versenye. White pedig egy élő legenda a sportágban, összesen három olimpiai aranyat szerzett (2006 Torinó, 2010-ben Vancouverben és 2018-ban Phjongcshangban), illetve 13 arany-, három ezüst- és két bronzérme van a téli X Gamesről, ami abszolút rekord.

Félcsőben három menetet kaptak az indulók, de White az utolsó próbálkozásának második trükkjét elrontotta, elesett, és már nem is állt vissza, hanem levette a bukósisakját, és komótosan lecsúszott az őt ünneplő szurkolók közé, ahol könnyek és mosolyok között búcsúzott.

White egészen korán kezdett el snowboardozni és gördeszkázni. Hét évesen már szponzorai voltak, tizenhárom évesem pedig már a felnőttek között versenyzett, ahol később megkapta a „Repülő Paradicsom” becenevet a vörös hajára utalva. White ugyan snowboardosként lett ismert, de ő az első, akinek sikerült a legnagyobb extrémsportos világversenyen, az X Gamesen érmet nyerni két sportágban is (snowboard, gördeszka). 20-40 millió dolláros bevételével az egyik legjobban kereső olimpikonná vált az elmúlt az években, és már 2008-ban kihozták a nevével ellátott Shaun White Snowboarding videójátékot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!