Szerdán keljen korán, ha még látni akarja verseny közben a snowboardlegenda Shaun White-ot

2022. február 5. – 16:59

Szerdán keljen korán, ha még látni akarja verseny közben a snowboardlegenda Shaun White-ot
Shaun White a 2018-as phjongcshangi olimpiai aranyát ünnepelve – Fotó: Martin Bureau / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A pekingi téli olimpia után visszavonul az amerikai Shaun White, aki az egyetlen háromszoros olimpiai bajnok snowboardos, ezzel a szakág legsikeresebb olimpikonja. A 35 éves White a 2006-os torinói olimpián nyert először félcsőben, aztán 2010-ben Vancouverben és 2018-ban Phjongcshangban ismételt, emellett 13 arany-, három ezüst- és két bronzérme van a téli X Gamesről, a 18 érmével rekordernek számít ott.

White, aki a 2018-as téli olimpia óta meglehetősen kevés versenyen indult, a folyamatosan visszatérő térd- és hátfájdalmaival indokolta döntését.

„Arra vagyok a legbüszkébb, hogy ilyen sokáig a csúcson tudtam maradni egy olyan sportágban, amely folyamatosan változik. Ez majdnem olyan, mint a divat, állandóan változik – próbálod kitalálni, hogy mi lesz a trend, és próbálod az ujjadat a pulzuson tartani” – mondta White, aki hozzátette, hogy az is közrejátszott a döntésében, hogy látta, ahogy más versenyzők – némelyikük fele annyi idős, mint ő – egyre nehezebb és nehezebb trükköket mutatnak be, és hogy mindenki felzárkózik az ő szintjére.

White arról is beszélt, hogy már azt is nagy eredménynek tekintette, hogy egyáltalán kijutott a pekingi olimpiára, de úgy érzi, hogy még „mindig hihetetlenül versenyképes minden helyzetben”, ezért vágott neki félcsőben, amiben három hete egy harmadik helyet villantott a világkupa-sorozatban.

A félcső kvalifikációs futamait magyar idő szerint február 9-én, szerda hajnalban rendezik majd, az első csapat 5.30-kor kezd, a második 6.21-kor, ám mivel hivatalos rajtlista még nincs, így nem tudni, hogy White mikor próbálkozhat. A pénteki döntőbe a legjobb 12 jut be, vagyis ha White jól teljesít, ez lehet az utolsó szereplése.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!