Peking válasza a tokiói kartonágyakra: sci-fi fekhely, amitől leesik a sportolók álla

2022. február 4. – 05:06

Peking válasza a tokiói kartonágyakra: sci-fi fekhely, amitől leesik a sportolók álla
A pekingi olimpiai faluban használt high-tech ágyak – Fotó: Zoya Rusinova/ TASS / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

A 2020-ról 2021-re halasztott tokiói nyári olimpia kezdete előtt elég nagy sztori lett az olimpiai faluba bepakolt újrahasznosított kartonágyakból, amikről egy ideig az is elterjedt, hogy szándékosan azért készültek kartonpapírból, hogy ellensúlyozzák az olimpikonok híresen nagy libidóját.

Pekingben egészen más alvási körülmények várják az olimpikonokat, a kínaiak válasza a kartonágyra ugyanis egy olyan teljesen high-tech ágy, ami akár egy sci-fi filmben is felbukkanhatna.

De nem ott bukkant fel, hanem az amerikai szánkós Summer Britcher TikTok-videójában, aki épp azt mutatta be, hogy mit raktak be a szobájukba a kartonágyak helyett. A videóból kiderül, hogy a mindenféle funkcióval felszerelt ágyat távirányítóval, vagy akár mobiltelefonnal is lehet irányítani, legalább 8 funkciója van, köztük egy súlytalanság névre hallgató, amely csökkenti az izmokra és ízületekre nehezedő nyomást, és segíti a test teljes ellazulását, vagyis gyorsítja a regenerációt.

Állandó használatra csak a sportolók kapták meg a spéci ágyat, de adott esetben az olimpiáról helyszínről tudósító újságírók is kipróbálhatják azt rövid időre, a Reuters híre szerint ugyanis a szervezők összesen húsz, kabinban elhelyezett ágyat is a média képviselői rendelkezésére bocsátottak, ahol rövid pihenőt tarthatnak. A rövid tényleg az, maximum egy órát lehet benne egyszerre tölteni.

A pekingi téli olimpia pénteken kezdődik, Magyarországot 14 sportoló képviseli 5 sportágban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!