Kamu, hogy szexmentes ágyakat pakoltak az olimpiai faluba Tokióban

2021. július 20. – 10:54

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen furcsa hír kezdett keringeni a tokiói olimpia sportolói számára biztosított ágyakról a korábbi olimpiai ezüstérmes hosszútávfutó Paul Chelimo múlt heti Twitter-üzenete nyomán: Chelimo viccét komolyan véve több lap is arról cikkezett, hogy szexmentes ágyakkal próbálják biztonságos távolságtartásra kényszeríteni a versenyeik előtt, de inkább után meglehetősen túlfűtött fiatal sportolókat.

Az egészből persze semmi nem igaz, de nézzük is, mi ment félre az amerikai, majd a világsajtóban.

Chelimo azon viccelődött, hogy a sportolók számára készített kartonágyak csak egy ember súlyát bírják el, így akarják megakadályozni, hogy a faluban meginduljon az olimpiák nagy közös összefekvési rituáléja – nem véletlenül lesz például Tokióban is 160 ezer óvszer szétosztva, bár a szervezők azt mondták, nem azért adják, hogy azt használják, hanem hogy azokat hazavigyék, és a HIV és az AIDS elleni harcra hívják fel a figyelmet a sportolók.

Na de vissza az ágyakhoz. Chelimo viccét szép sorban felkapta a The New York Post és a TMZ (mindkettő bulvárlap), majd Twitteren is szépen bepörgött az szexellenes intézkedés.

Csakhogy a kartonágyak még messze a járvány előtti időre nyúlnak vissza, már 2020 januárja óta biztosan tudni lehet, hogy a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében ilyen újrahasznosított ágyakat kapnak a sportolók.

Hogy fizikailag sem tekinthető az erényöv helyettesítőjének az ágy, azt az ír csapat tornásza, Rhys Mcclenaghan mutatta be: az ágyon ugrálva mutatta meg, hogy biztosan nem úgy tervezték az ágyakat, hogy bármi erőhatásra vagy hirtelen mozdulatra összedőljenek. McClenaghan oknyomozó munkáját az olimpia hivatalos Twitter-csatornája is megköszönte egy megosztással.

Ettől függetlenül a tokiói olimpia szervezői továbbra sem ajánlják a bibliai értelemben vett ismerkedést, már csak azért sem, mert még el sem kezdődött az olimpia, de máris több mint 50 koronavírus-fertőzöttet találtak a küldöttségekben.

via Gizmodo

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!