Megvan a washingtoni NFL-csapat új neve, Commanders lett a Redskinsből

2022. február 2. – 15:27

Másolás

Vágólapra másolva

Szűk két év után megkapta új nevét az 1937 óta Washington Redskins néven játszó washingtoni amerikaifutball-csapat, amely mostantól Washington Commanders néven játssza majd a meccseit az NFL-ben – írja az NFL.com.

A washingtoni csapat tulajdonosa, Dan Snyder 2013-ban még arról beszélt, hogy soha nem fognak nevet változtatni, ám ez a soha végül hét évig tartott, 2020. július 13-án ugyanis a csapat közölte, hogy a rájuk gyakorolt óriási nyomás hatására mégis megváltoztatják a nevüket. Az akkor nem derült ki, hogy mire változtatják majd, csak az volt biztos, hogy a 2020-as szezont már nem az őslakos indiánok számára sértő Redskinsként kezdik meg. A végleges névre végül majdnem két évet kellett várni, a köztes időszakban a csapat Washington Football Team néven játszotta a meccseit.

A csapat logója a fejdíszes indián után egy stilizált W-re módosult, a végleges névben pedig maradt is a W, csak már máshogy néz ki. A burgundi vörös-arany színeket is megtartották, itt meg lehet nézni, hogy hogy fog kinézni a Commanders szerelése és sisakja. Az elmúlt évtizedekben számos csapat is a névváltoztatás mellett döntött, a Stanford Indiansből korábban Cardinal lett, de a Redskins nevet is sokan lecserélték az utóbbi időszakban. Más csapatok, mint az NHL-ben szereplő Chicago Blackhawks vagy a Kansas City Chiefs viszont egyelőre nem terveznek nevet változtatni, hiába van a nevüknek nagyjából hasonló kötődése az indián őslakosokhoz.

A sportvilágon kívül is volt már példa hasonló változtatásokra, az Uncle Ben's márka neve például nemrég Ben's Originalra változott, miután a fekete, rendőri intézkedés közben meggyilkolt George Floyd halála után sokan a rasszok közötti előítéleteket erősítő márkanevek megváltoztatását kezdték el követelni. Nem is az Uncle Ben's az egyetlen márkanév, amelyet kivezetnek az Egyesült Államokban a BLM-tüntetések folyományaként, korábban többek között az Aunt Jemima nevű juharszirupot is átnevezte a Pepsi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!