A kézisek kapitánya az Eb-kudarcról: Vásár után okos a paraszt

2022. január 21. – 11:36

A kézisek kapitánya az Eb-kudarcról: Vásár után okos a paraszt
Gulyás Istvánra is hatással volt az atmoszféra az első meccsen – Fotó: Kovács Tamás/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A férfi kézilabda-válogatott nélkül folytatódik az Európa-bajnokság a kontinens ötödik legnagyobb sportcsarnokában, a budapesti MVM Dome-ban. A kapitány, Gulyás István értékelte a látottakat a Nemzeti Sportnak.

Elmondta, hogy fájdalmasan érinti, hogy most nem sikerekről kell beszélni, amihez az előző két és fél évben hozzászokott. A három mérkőzés (Hollandia ellen 28-31, Portugáliával szemben 31-30, Izland ellen 30-31) alapján talán szégyellhetik magukat – ezt Máthé Dominik mondta a kiesés után –, de nem érzi úgy, hogy bujkálniuk kellene, mert legyalulták őket a tornán.

„Ha az Izland ellen Máthé Dominik bedobja a hetesét, ha Bóka Bendegúz nem lép rá a vonalra, és megadják a gólját, lehet, hogy most a dánok elleni összecsapásról beszélünk – de ez csak ha meg volna. Nüanszokon múlott az egész”

– foglalt állást a szakember.

Az első meccs hangulata, és a 20 ezer néző nemcsak a csapatot, hanem őt is megfogta, fel-alá járkált a kispad mellett. Segített volna szerinte, ha már a Bahrein elleni meccset is az új csarnokban játsszák, de ez nem rajtuk múlt. Nehéz válaszolnia arra, utólag mit csinálna másként, bár sokat beszélgettek egymás közt arról, hogyan védekezzenek, megnyissák-e esetleg a hatos falat. „Vásár után okos a paraszt” – zárta le ezt a gondolatmenetet.

Elismerte, hogy Máthé Dominik figyelmét fel kellett hívni a visszarendeződésre, hogy ne az ünnepléssel foglalkozzon. Folyamatosan foglalkoztak a játékosok lelki világával, egyszer egy pap is elment hozzájuk a telki bázisra, ahol felkészültek. Gulyás utólag belátja, ahogy az elemzésünkben írtuk, Izland ellen időt kellett volna kérnie a hajrában, de nem szeretne emiatt magyarázkodni.

A kapitány szerződése január 31-én jár le, addig beszámol az elnökségnek. Aztán döntenek a sorsáról. A szövetség alelnöke, egyben a szakág vezetője Nagy László, aki a szakmai stábja is egyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!