Máthé: Szégyelljük magunkat

2022. január 18. – 20:55

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország egy győzelemmel és két vereséggel fejezte be a kézilabda-Európa-bajnokság küzdelmeit, és ezzel a teljesítménnyel nem juthatott tovább a B csoportból. A 2021-es világbajnoki ötödik hely után nagy csalódás, hogy a hazai pályán játszó magyar válogatott nincs ott Európa 12 legjobb csapata között.

„Nem tudok mit mondani, szégyellem magam, szégyelljük magunkat. Nem ment úgy a játék, ahogy kellett volna, ahogy szerettem volna, sajnálom nagyon az utolsó hetest. Nem tudom, hogy azon múlt-e, de jó lett volna belőni”

– mondta Máthé Dominik a találkozó után. A balkezes átlövő négy gólig jutott, két perccel a vége előtt azonban a büntetőjét Gustavsson kapus combbal hárította. Azzal egyenlíthetett volna.

A norvég Elverum játékosa úgy gondolja, valószínű, hogy a hollandok ellen ment el a továbbjutás, még a nyitónapi vereséggel. Megállapította, a szurkolók megérdemelték volna a sikert, de ők nem tudnak meccset nyerni. Jövő januárban jobban kell majd teljesíteniük a világbajnokságon, mert akkor már az olimpia a cél. Felhívták a figyelmét, hogy ne ünnepeljen annyit, hanem menjen vissza, amiatt ne kapjanak gólokat, hogy a közönség felé integet.

„Végig kellett szenvednem ezt a 60 percet, az egészségestől még távol vagyok, de a szívem azt diktálta, hogy a pályán a helyem, ezért összeszorítottam a fogaimat” – ezek már Bánhidi Bence szavai, aki hat találattal fejezte be az összecsapást.

Szerinte az izlandiak nem csináltak semmi újat, de ők mindenből gólt kaptak, noha felkészültek az akcióikra. Emellett eladták a labdákat fontos helyzetekben.

„Nem értem, miért van ez. Pontosabban értem, de nem mondom. Sokkal nagyobb fókusszal kell kézilabdázni. Sorolhatnám most fél órán át, milyen lelkiállapotban vagyok. Óriási hiba, hogy ezzel az eséllyel nem éltünk, csak foghatja az ember a fejét, milyen lehetőséget hagyott ki most ez a csapat. Rosszul élték meg a fiatalabb játékosok ezt az atmoszférát, sokkal többet foglalkoztunk a szurkolókkal, mint kellett volna.

Lehetőségként kellett volna tekinteni erre a tornára, nem pedig nyomásként, mert a szurkolók velünk vannak. Talán ez volt a legnagyobb hiba. Ha valaki topjátékos akar lenni, akkor el kell helyezni magában azt, hogy 20 ezer ember előtt játszik, és nem ötszázan vannak a lelátón. Fel kell állni ebből, még ha nem is lesz könnyű, és legközelebb azt az arcunkat kell mutatni, amit az előző években”

– összegzett a beálló.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!