Soha nem volt még annyi jamaicai bobos téli olimpián, mint amennyi idén lesz

2022. január 19. – 15:14

Soha nem volt még annyi jamaicai bobos téli olimpián, mint amennyi idén lesz
A jamaicai bobcsapat 1988-ban – Fotó: Mark Caldwell / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kijutott a február 4-én kezdődő pekingi téli olimpiára a jamaica négyes bobcsapat.

Ennek köszönhetően három egységük is ott lesz Kínában: a négyes mellett a férfi páros és az olimpián most debütáló női monobob számban is lesz indulójuk. Jamaicának sosem volt még ennyi versenyzője téli olimpián – írja az olimpia hivatalos honlapja.

A jamaicai bobcsapat azért érdemel ekkora figyelmet, mert az első bobos olimpiai szereplésükből film is készült Jég veled! címmel, ami akkoriban hatalmas anyagi siker volt – annak ellenére, hogy rengeteg részletet megváltoztattak a valósághoz képest. Ezekről a változtatásokról itt lehet olvasni egy angol nyelvű összefoglalót.

A kanadai téli olimpián szereplő bobcsapat egyik tagja, Chris Stokes a jamaicai b obszövetség elnöke. A legjobb eredményüket 1994-ben érték el, Lillehammerben, ahol tizennegyedikek lettek.

A pekingi olimpián versenyző csapat tagjait egyelőre még nem jelentették be, de feltehetőleg Shanwayne Stephens, Rolando Reid, Ashley Watson és Matthew Wekpe fogják alkotni azt. A női monobobos Jazmine Fenlator-Victorian a második olimpiáján vesz részt idén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!